Saving Mr. Banks (2013) – Al patrulea film care îmi place foarte mult

Mi-au păcut, până acum, din motive diverse, următoarele filme:

Se mai adaugă un flim în listă:

Sugestia mea ar fi să vedeți filmul și abia ulterior să reveniți să citiți cele de mai jos (deși nu sunt multe lucruri cele pe care le voi spune). De asemenea, nu vă sugerez să vedeți trailerul decât după ce vedeți, mai întâi, filmul.

2013-12-15-movies_savingmrbanksposter-mic

Chestia e că nu am un motiv anume pentru care îmi place filmul. Da, actori bun (Emma Thompson și Tom Hanks), da, Disney, da, o poveste coerentă, cuvinte meșteșugite.

Dar astea sunt doar niște ingrediente.

Magia nu o pot exprima și explica.

Cert e că m-a emoționat și o parte însemnată din film, prin partea a doua a lui, am plâns cu intermitențe.

Am explicat în articolul ăsta:

faptul că sunt situații (pe care, în film, le consider că țin de starea 0 din articol), în care motivele nu contează. E irelevant motivul pentru care mi-a plăcut filmul, cert e că m-a mișcat puternic.

Și, conform articolului, în film, pentru mine, lucrurile țin mai degrabă de starea de 0 decât de + sau -. Nu e un motiv anume pentru care îmi place, îmi place pentru că îmi place, și asta îmi este suficient.

Pot găsi motive raționale (scenariu, actori, regie, grafică, poveste), pot să leg lucrurile de mine (cum mă raportez eu la evenimentele din film, care e legătura cu mine), dar prefer să las lucrurile așa cum sunt și să spun că filmul îmi place, pur și simplu.

Fără să spun alte lucruri în plus, am scris articolul de față și în limba engleză, aici:

A mai plâns cineva:

I am a Digital Marketing freelancer.My expertise is in SEO (Search Engine Optimization) / UX (user experience) / WordPress.Co-founder of lumeaseoppc.ro (series of events on SEO & PPC) and cetd.ro (Book on branding for MDs).On a personal level, I like self-development - events, sports, healthy living, volunteering, reading, watching movies, listening to music.

4 Comments

  • Ana

    8 March 2014 - 20:51

    Trebuie sa vad si eu Le Notti di Cabiria, il am de ceva timp in lista.

  • Olivian Breda

    8 March 2014 - 21:43

    E un film bun .:)

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.