Tool-uri SEO on-page pentru audituri

Thomas Hawk - Tools, https://flic.kr/p/M1h2U
Thomas Hawk – Tools, https://flic.kr/p/M1h2U

Acestea sunt tool-urile de care mă folosesc, mai mult sau mai puțin, când fac un audit. Nu de toate, de majoritatea, în funcție de proiect.

Ce am observat? Dacă folosești bine tool-urile gratuite, dacă variezi tool-urile cu demo version, aproape nu există avantaj semnificativ pentru a face un audit bun de site, la varianta premium.

Da, merită să cumperi varianta premium dacă ești de partea client-side, ai un singur site, foarte mare, și ai nevoie, periodic, să scanezi site-ul și să vezi ce schimbări au apărut.

Dacă ești agency-side, ai de făcut un audit, varianta demo + varianta free îți semnalează enorma majoritate a problemelor unui site fără să plătești.

Merită să plătești pentru:

 • Ușurința în utilizare.
 • Cuprinderea întinsă, poți scana multe pagini.
 • Reluarea scanării (în varianta demo scanezi o singură dată).

Și dacă plătești, nu există tool-ul ideal, ai nevoie de o combinație de tool-uri (sunt tool-uri specializate pe diferite lucruri, trebuie testate, numărul funcționalităților pentru fiecare din ele e ridicat)

Tool-uri gratuite:

Tool-uri cu demo version:

Tool-uri premium:

… multe altele, e plină piața de tool-uri de SEO pentru on-page.

I am a Digital Marketing freelancer. My expertise is in SEO (Search Engine Optimization) / UX (user experience) / WordPress. Co-founder of lumeaseoppc.ro (series of events on SEO & PPC) and cetd.ro (Book on branding for MDs). On a personal level, I like self-development - events, sports, healthy living, volunteering, reading, watching movies, listening to music.

4 Comments

 • Dan Panait

  14 April 2016 - 07:26

  Eu am testat numai crawlerul de la moz si este ok pe partea de continut duplicat dar voriam sa te intreb daca ai gasit o comparatie intre cele 3: Deepcrawl, Moz si Semrush. Care este cel mai bun?

 • Olivian Breda

  14 April 2016 - 07:51
 • Catalin

  29 September 2016 - 15:21

  Ar mai fi advancedwebranking.com, un tool pentru rank tracking pe care eu il folosesc in fiecare zi. Au si versiune desktop, dar si cloud (AWRCloud). E bun daca ai cateva saituri si cuvinte de urmarit. Eu platesc abonamentul mai mic, dar e super ok – urmaresc vreo 50 de site-uri cu asta. Pentru link building, analiza site-urilor concurente dar si multe, multe altele, nimic nu bate Majestic (ahrefs e aproape, dar nu la acelasi nivel, parerea mea) – ma mira ca n-ai postat nimic despre asta aici. Produsele MOZ sunt dintre cele mai nesatisfacatoare de pe piata. M-as mira sa mai dea cineva banii acolo, cu toate toolurile astea premium concurente. Pur si simplu nu-ti afiseaza decat o mica parte din ce ti-ar afisa ahrefs sau majestic (cred ca si seoglass e peste). SEMRush le cosmetizeaza, din punctul asta de vedere este cel mai bun. Daca vrei un raport, pur si simplu, o chestie de prezentare pentru potentiali clienti, este the way to go.

 • Olivian Breda

  3 October 2016 - 08:37

  Mulțumesc, Cătălin!

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.