Boxe MicroLab SOLO 6C

Bună,

Dețin în prezent un produs extrem de asemănător cu:

Mai exact, am MicroLab SOLO 6, care nu au telecomandă, și din spusele altora, sunt foarte similare ca specificații tehnice și calitate a sunetului. Îl am din toamna lui 2008.

Să vă prezint, întâi, câteva caracteristici de pe site-ul evoMAG:

Configurație:2.0
Frecventa:5Hz – 70kHz
SNR>55 dBA
Material:Lemn
Dimensiuni272x210x361 mm
Masă:20,1 Kg

Să vă povestesc câteva experiențe de utilizare a produsului.

 • Am cumpărat boxele, le-am testat, totul OK. L-am adus acasă, PC-ul nu recunoștea boxele. Mă sucesc, mă învârtesc, citesc manualul, aplic totul. Mai setez o dată sistemul. Tot nu mergea. Mă apuc, instalez driver-i, citesc pe net, caut soluții, eram convins că era ceva cu PC-ul meu, doar la test se auziseră. Le testez la un mp3 player, și îmi dau seama că e o problemă cu boxele. Mai exact, cablul nu era bine conectat (e un sistem un pic atipic de prindere, cu un șurub, în fine, le-am prins și au funcționat). Detalii.
 • Am cumpărat aceleași boxe și fratelui meu. Exact același model, aceleași boxe.
 • Greutatea e enormă. 20 de Kg. E pur și simplu enormă greutatea.
 • Dau o impresie foarte solidă. Lemn pentru incintă, plastic pentru partea frontală. Ai impresia că ai cumpărat ceva de calitate.
 • Se „aud” bine. De când le-am luat le-am tot testat pe mai multe plăci de sunet, calitatea e bună, sunt mulțumit. Nu știu cum ar suna un sistem HiFi, dar dacă am 70% din calitatea acelui sistem la banii ăștia, eu mă declar mulțumit.
 • Când îmi suna telefonul mobil, boxele fac un mic sunet. Nu e deranjant neapărat, și, în plus, e o mică avertizare, dar ca idee. Asta se întâmpla în vremea unui Nokia 1110i (foarte vechi). Acum, la smartphone, nu se mai întâmplă nimic. Dar, ca idee, ecranarea magnetică nu e perfectă.
 • Dimensiunea e foarte mare, sunt niște boxe mari (36+ de centimetri înălțime, 20+ lățime, 27+ adâncime).
 • Sunt dificil de transportat (volum + masă).
 • Trebuie să fii un pic atent cu cablul din spate, chiar și după ce le instalezi. Șurubul respectiv se poate „lăsa” în timp și, dacă contactul nu e perfect, poți să rămâi cu un sistem 1.0, în loc de 2.0. Sigur, dacă realizezi asta, poți remedia imediat, dar până observi vei beneficia doar de sunet mono.
 • Îmi place culoare. Era o vreme când PC-urile erau mai degrabă pe tonuri gri. Acum, mai nou, orientarea e spre culori închise, și boxele se potrivesc bine în peisaj.
 • Când le-am cumpărat, am făcut un research intens pe Internet. La momentul achiziției, erau considerate best buy pe multe forumuri de discuții. Am citit și ulterior review-uri și erau laudative. Între timp însă, au trecut anii. O vreme au ieșit din oferta magazinelor online, apoi au revenit. Astăzi, probabil aș face un nou research dacă ar fi să cumpăr alte boxe. M-aș uita pe Internet, aș citi. Consider însă că modelul acesta este unul bun, chiar și cu trecerea timpului. Dacă cumperi un telefon mobil modern, în 6 luni vor apărea modele noi performante. Dacă cumperi monitoare, timpul va trece mai greu. La boxe, timpul trece și mai greu. Da, e posibil ca noile tehnologii să permită apariția de boxe noi mai bune. Dar nu atât de „radical mai bune” încât acest model, chiar mai vechi, să nu poată fi considerat performant. Fără un research, aș cumpăra tot aceste boxe. Cu un research mai avansat, m-aș gândi mai mult la achiziție.
 • Dacă aș fi un adevărat audiofil, m-aș gândi serios la o combinație între placă de sunet de calitate, un amplificator de sunet și niște boxe speciale. Sistemele de genul ăsta încep de la 1.500 de lei (pentru amplificator și boxe second-hand) și de urcat urcă foarte mult. Dar e altceva. Nu știu dacă neapărat aș face investiția asta, dar dacă vrei o alternativă la boxele astea, ăsta ar fi pasul următor.

În fine, de ce am o relație de tip love & hate cu produsul?

 • Love – Boxele îmi aduc plăcere. Mă bucură să le văd. Sunt încântat să fie cu mine de atâta timp și, în continuare, să fie, mie și sunetului, fidele. Se „aud” bine, am o senzație foarte plăcută când pornesc calculatorul și dau Play. Mă simt bine când aud sunetele într-un film. Sistemul de boxe e o încântare.
 • Hate – Sunt mari. Dimensiuni, masă – da, e un compromis de făcut când vorbești de sunet de calitate, dar, totuși, se simt în cameră. Ocupă spațiul.

Așadar,

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

6 comentarii la „Boxe MicroLab SOLO 6C”

 1. Acelasi sistem am achizitionat si eu dar mai tunat adica are si telecomanda versiunea 6C in data de 29.04.2008 cu 280 RON si tocmai acum o jumatate de ora m-a lasat cea cu amplificator, ascultam ceva si s-a oprit dintr-o data, nu mai primeste curent.
  La un scurt search pe net am gasit ca acum pretul este cuprins intre 500-600 ron, dublu fata de acum 4 ani juma’. In aceste conditii sunt in cautarea unui service bun sa mi-o repare ca nu vreau sa renunt nici in ruptul capului la ele.
  Tie iti urez sa iti bubuie bașii in ele multi ani de acum incolo

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).