Telefon Mobil Samsung Galaxy Y Duos S6102, Dual SIM – review

Bună,

Dețin în prezent produsul:

Îl am de prin primăvara lui 2012.

Să vă prezint, întâi, câteva caracteristici de pe site-ul evoMAG:

Rețea 2G:850 / 900 / 1800 / 1900 Mhz
Rețea 3G:HSDPA 900 / 2100
DisplayTFT capacitiv
Număr culori:256 mii
Dimensiune ecran:240 x 320 pixeli, 3,14 inchi
Memorie internă:512MB
Card:MicroSD, maximum 32 de GB
Procesor:832 MHz
Rețea:Wi-Fi
Sistem de operare:Android 2.3 (Gingerbread)
Altele:GPS, dual SIM (stand-by)
Camera:3,15 Megapixeli (2048×1536)
Dimensiuni (LxlxG):109,8x60x12 mm
Masă:109 g

Să vă povestesc câteva experiențe de utilizare a produsului.

 • I-am cumpărat o folie de protecție. Nu una dedicată, una generică (se poate aplica pe mai multe modele). Când am pus folia, avea un fir de praf. Am dat folia jos am încercat să elimin firul. Au apărut alte două. Am încercat să curăț cu o pânză. S-a umplut folia de urme. Sfat – un fir de praf nu e nicio problemă. Plus că există tutoriale.
 • Am considerat că o să am nevoie de mai mult spațiu decât dimensiunea implicită – 1GB. Așa că am luat un card … de dimensiunea maximă – 32 de GB. După ceva timp în care m-am lămurit că nu am ce face cu el, am revenit la cardul standard. 1GB pare foarte puțin. Pentru mine – nu. Dacă nu folosești telefonul să – asculți muzică / te uiți la filme, e destul de greu să umpli și 1 GB de date. Câteva aplicații, câteva documente și cărți, și cam asta e tot.
 • Am folosit de câteva ori telefonul pe post de lanternă. S-a descurcat onorabil.
 • Telefonul are dual SIM, dar funcția e un pic ciudată – e dual SIM stand-by nu activ. Asta înseamnă că dacă cineva sună pe SIM1, și tu folosești (vorbești pe) SIM2, SIM1 va fi inaccesibil. Eu am setat SIM-ul de Orange să forward-eze apelurile către SIM-ul de Vodafone, dar invers (Vodafone ⇨ Orange) nu prea merge decât dacă ai servicii business (abonament business).
 • Poți citi în metrou de pe telefon. Am aplicația HotNews, am pus fonturile la dimensiunea maximă, și e OK.
 • Multi-tasking-ul nu e excepțional. Teoretic, poți asculta muzică, în timp ce o aplicație salvează setările din GPS și tu editezi agenda. Practic, telefonul are puțin RAM, și se va „mișca” greu dacă folosești multe aplicații în același timp.
 • Rezoluția ecranului e mică-mititică. Telefonul e destul de mare, rezoluția mică, ecranul mic (are margini mari). Pentru mine nu e o problemă, m-am obișnuit, e o achiziție OK. Doar zic. :)
 • Am găsit o soluție pentru a instala aplicații în mobil direct pe cardul SD (adică să nu se insteleze în memoria internă, ci pe cardul extern). Soluția nu implică rooting. Din păcate, problema soluției mele e că aplicațiile instalează doar o parte din date pe card, și o altă parte în memoria internă.
 • Mi-am sincronizat telefonul cu un cont de Gmail, și am acces la calendar, email, chat de pe mobil.
 • Memoria internă a telefonului se umple după destul de puține aplicații instalate. Mi s-a umplut spațiul rapid-repejor și nu prea am avut ce să fac decât să mai șterg din aplicații.
 • I-am cumpărat, în afară de folie, și o husă. Nici asta oficială, ci una copie.
 • Am descoperit că rețeaua de Wi-Fi a RDS e destul de bine dezvoltată în București.
 • Am scăpat telefonul de câteva ori. Avea folia protectoare, s-a ținut bine.
 • Uneori, telefonul nu „vede” cardul, chiar dacă vorbim de card-uri Samsung, sau chiar dacă vorbim de cardul cu care a venit din fabrică. Stă un pic, se gândește, apoi îl recunoaște. :)
 • Nu am avut probleme de semnal, în general, dar uneori nu „vede” unul sau altul din SIM-uri. Îl opresc (turn off), îl pornesc, merge ca  nou. :)
 • Telefonul nu arată excepțional. Nu e urât, nu e dizgrațios, dar nici excepțional nu arată. Un design decent.
 • Între timp, de la achiziția mea, a apărut și o variantă mai recentă, tot de la Samsung, cu specificații mai bune, și preț mai mare. Și au apărut și telefoane din altă gamă de preț, tot dual SIM, dar net mai performante (HTC-urile sunt cele mai performante).
 • Aș combina telefonul cu o tabletă/netbook/notebook. Cred că e util să ai, în afară de acest telefon, și un dispozitiv mobil cu ecran mai mare, pentru navigare rapidă pe Net. Poți, pe telefon, să citești mailurile și să intri pe Facebook. Dar un ecran mai mare e evident mai bun pentru navigarea pe Net.

În fine, de ce am o relație de tip love & hate cu produsul?

 • Love – aplicația SwiftKey3 e demențială. Ghicește ce vrei să tastezi. Scrii una-două litere și ghicește tot cuvântul. Știe contexte – scrii „ies”, completează cu „în”. Scriu la mobil SMS-uri, uneori reply-uri de mail, dar deseori scriu memo-uri. E uluitor ce poți face cu aplicația SwiftKey3. Învață din feed RSS blog, din mailuri, din contul de Twitter și de Facebook. Și învață pe măsură ce o utilizezi. E, poate, cea mai utilă aplicație pe care o am pe mobil. Dar motivul cel mai mare pentru care am o relație de tip „Love” cu mobilul meu e că e un produs best buy. Și astăzi aș cumpăra același produs, în banii lui. L-am folosit intens, l-am utilizat, sunt mulțumit de el. Și, după atâta timp, aș cumpăra același produs. Nu altul, același. Dual SIM în România înseamnă de obicei economie la facturi, dacă ai de dat telefoane în mai multe rețele. Apoi, telefonul e, totuși, un smartphone, chiar dacă nu cel mai performant. Îmi e foarte utilă și funcția de back-up a telefonului – pot salva rapid agenda telefonică în calculator, dacă pierd SIM-ul de telefon, am toate numerele salvate. Iarăși, poți salva SMS-uri și lista cu apelurile primite / formate. Ca o concluzie, pentru mine telefonul îmi dă siguranța că am cumpărat un produs best buy, mai ales dacă țin cont de aplicații precum SwiftKey3 sau cele de back-up date. E un telefon cu suficient de multe aplicații utile încât să fie un smartphone, și totuși suficient de convenabil la preț, încât să fie best buy și, pe termen lung, chiar să reducă din facturi, în loc să le crească.
 • Hate – lucrurile merg destul de încet. Deblochezi telefonul, intri în agendă, mergi la ultimele apeluri formate, formezi. Teoretic, ar trebui ca operațiunile să fie foarte rapide, practic, dacă instalezi ceva aplicații în el, se „simte” și telefonul se va mișca mai încet. Nu încet-încet, ci „mai” încet. Sesizabil de încet.
Așadar,

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

46 de comentarii la „Telefon Mobil Samsung Galaxy Y Duos S6102, Dual SIM – review”

 1. ai reusit sa programezi ceva in calendar?
  eu nu reusesc……am tot incercat dar degeaba…poate imi spui tu

 2. Salut, Alina,

  Care setări anume?

  Vezi în manualul telefonului despre cum se setează telefonul. Ai un buton Settings / Setări. Dacă nu te descurci în engleză, mergi la Settings => Locale & text => Select language => Română.

 3. Buna ziua ! Detin de curand si eu un duos s6102 si am aceeasi problema cu simurile sim 1=Digi cu internet si sim 2=Orange .Cand sunt pe digi daca sunt apelat de pe Orange i se raspunde casuta vocala. Problema esta ca nu pot sa redirectionez apelul orange pe nr de sim Digi.Puteti sa ma ajutati?
  Multumesc anticipat

 4. Buna.
  Se poate utiliza USIM-ul de la Digi pe slot-ul 2 ?
  Am incercat ieri la repezeala sa mut USIM-ul pe un S6102 si am constatat ca nu avem acces la reteaua lor de telefonie. In schimb, pe slot-ul 1 functioneaza bine.
  Sau poate stii o aplicatie care sa rosteasca numele apelantilor de pe ambele cartele, caz in care nu ar mai trebui sa inversez SIM-urile :)

 5. Buna.
  Cum se poate face update la android in siguranta ,exista posibilitatea sa se blocheze telefonul!
  In instructiuni scrie ca pe slotul secundar sa se introduca cartela care va utiliza GPRS-ul asta inseamna ca cartela digi in cazul meu cu internet trebuie sa fie in „2”Am o mare dezamagire cu acest telefon pentra ca atunci cand sunt pe net cei care ma suna pe orange le raspunde casuta vocala cum pot sa pun apel in asteptare?
  Multumesc

 6. stiu ca la setari suplimentare exiista casuta apel in astaptare dar nu ma anunta in timp ce eu vb. pe digi

 7. Nenea, fă-ți milă, te rog. Am în posesie minunea asta de telefon (de nevoie, mi-a murit telefonul cu taste) și nu mă pot obișnui deloc să răspund la apeluri. Are-o prostie de funcție de glisare cu degetul pe ecran și mereu pierd apelurile din cauza asta. Nu știi vreo aplicație care m-ar lăsa să folosesc butonul Home din josul telefonului? Și free, eventual. Mulțam!

 8. Salut, vezi setările telefonului – sigur-sigur e opțiunea asta. Am făcut update de sistem de operare, dar ar trebui să meargă și fără. Zi-mi dacă tot ai probleme.

 9. Nope. Am întors setările pe toate părțile. Am găsit pe net soluția salvatoare pentru Galaxy Ace (în meniul Setărilor, la All Calls există o opțiune prin care pot seta butonul Home să-mi răspundă la apeluri) dar pentru Y 6102, nada.

 10. Salut, Anca,

  Între timp mi-am cumpărat Samsung Galaxy S Duos S7562 și la ăsta am opțiunea asta, am crezut că am și la cel vechi.

  M-am înșelat.

  Am găsit aplicația asta:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=cb56.answercalleasy&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNiNTYuYW5zd2VyY2FsbGVhc3kiXQ..

  Dacă nu e OK, îți sugerez să citești:
  https://olivian.ro/cum-sa-folosesti-site-urile-de-torenti-ghid-pentru-incepatori/

  sau să încerci combinația http://thepiratebay.se/ + http://utorrent.com/ și să cauți ce ai nevoie pe torenți.

 11. Am si eu telefonul asta si nu sunt multumit de el deloc. Se reporneste singur cand are chef, memoria interna nici nu se pune, se umple rapid si nu se pot transfera aplicatii decat cu modificari, mari probleme cu semnalul, indiferent de sim, pozitie, locatie, etc. Abia astept sa il schimb – poate cu un S Duos – desi mi-e teama sa nu am aceleasi probleme de semnal, mai degraba un xperia

 12. am si eu acest telefon,dar nu imi merge internetul decat pe SIM 1,iar pe SIM 2 in care imi este cartela de orange nu imi merge…nu pot schimba nici cartelele deoarece pe SIM 1 am cartela de digi si nu imi merge pe SIM 2…ce as putea sa fac???

 13. buna! am o intrebare…imi spune ca memoria pentru mesaje este plina si eu am doar un mesaj….ce as putea sa fac?…ca nu pot sa primesc nici un mesaj.

 14. Salut, Raluca,

  Vezi că sunt două lucruri separate – memoria internă și card.

  Lucruri de făcut:
  1. Poți muta din aplicațiile instalate din memoria internă pe card (cred că la Applications ai opțiunea asta).
  2. Poți șterge datele aplicațiilor – de exemplu, dacă ai Facebook, aplicația descarcă în mobil avatarele prietenilor tăi. Poți șterge datele Facebook, va trebui să te loghezi din nou în aplicație, și oricum după un timp datele se pun la loc, dar poți face asta.
  3. Verifică la mesaje și folderul Sent, nu doar Inbox.
  4. Poți dezinstala din aplicațiile instalate în memoria internă.

  Memoria internă a telefonului e foarte mică, are 200 de MB, cu tot cu sistem de operare, aplicații standard. Am putut pune în el foarte puține aplicații în același timp. Și și mie mi se umplea spațiul.

  Ca sugestie personală, eu aș pune o aplicație gen SMS Back-up, care să îmi permită să salvez toate SMS-urile pe card, și să le copiez apoi în PC. Mie personal îmi e util să am acum toate SMS-urile trimise de mine în 2011.

 15. salut.am si eu o problema.amun samsung galaxy y duos si nu pot sa imi dau seama cum pot seta k ton de apel o melodie mp3 de pe card.tin degetul pe melodie si imi apare doar partajare stergere mutare copiere redenumire si detalii….setare ca nu exista…am intrat la setari dar fara nici un rezultat.n pot alege dekt melodiile telefonului…help me please…

 16. Salut,

  Nu mai am telefonul ăsta, dar din ce am citit în trecut, nu avea nicio opțiune de a alege altă melodie de apel decât cele cu care vine standard.

  Sorry. :(

 17. mersi mult pentru raspuns.mai am o intrebare dak ai cunostinta..cum pot face sa adaug melodiile mp3 in muzica pentru ale asculta??? nu imi dau seama cum pot face asta.am zis mai sus ce apare dak tin apasat pe melodie.dak intru in aplicatia muzik imi zicea k lista e goala si nu stiu cum pot adauga melodi….

 18. Cu plăcere.

  Păi eu făceam așa – conectam telefonul la PC prin cablu, și copiam fișiere MP3 în folderul Music, și îmi apăurea melodiile.

 19. Poti sa upgradezi androidul fara sa ai probleme cu c softul si daca poti sa prezinti o modalitate de a face acest lucru. Merci

 20. Păi te duci la about phone și dai update. Legat de probleme cu softul – nu prea ai spațiu pe disc, cam asta e problema principală.

  Eu am făcut update, că voiam să am dual sim activ, și a meritat, din punctul ăsta de vedere.

  Dar ai spațiu mic de tot. :(

 21. Buna, am un Samsung S6102 Galaxy Y Duos Dual Sim Black;
  Nu pot adauga contacte la apelare rapida;in setari apel,degeaba caut,iar pe wall nu pot adauga sau sterge nimic din ce are deja afisat telefonul

 22. Salut,

  Vezi că pe wall-ul principal poți da pe butonul „setări” (e un buton al telefonului care afișează mereu un meniu cu opțiuni). Dai home și apeși butonul ăla – setări. O să ai opțiunea să editezi ecranul principal, să adaugi widget-uri sau ecrane, sau altceva. Sugerez să adaugi un ecran gol pe ecranul principal.

  Eu adaug pe Samsung Galaxy S7562 un widget cu apelare rapidă. Am la „widgets” opțiunea să adaug un widget de tip „sună acum” și îmi rezolvă problema. :)

  De asemenea, cred că poți găsi o aplicație care să aibă funcție de tip speed dial, și să aibă widget pentru ecranul principal.

  E foarte ciudat ce zici, că nu poți edita wall-ul. Ai încercat să apeși pe o iconiți și să ții apăsat câteva secunde?

 23. Buna ziua. Azi am luat acest tel samsung s6102, mi-l doream mult sa nu mai umblu cu 2 tel dupa mine, l-am luat de la magazin de vodafon. Mi-a probat cele 2 cartele orange si cosmote si ciudat ca a mers, acasa am vb pe cosm si pe orange cand am fost apelata parea inchis. Va rog din suflet spuneti-mi si mie pasi pt a-i face update, din ce am citit asta e singura solutie de a avea apel in asteptare, intre sim-ri, cer asta deoarece e primul meu tel cu sistem de operare si nu ma pricep cu netul pe tel deoarece nu am intrat deloc de pe un tel.
  Astept raspunsul vostru, va rog mult .

 24. Buna Olivian. am cautat in setari About Phone dar din pacate nu am gasit obtiunea, am observat ca pe parcurs apate pe banda de sus ceva cu actualizare softwer apoi finalizare, nu stiu ce e. In prealabil cu activarea simuri-lor am sunat la orange pt activ in asteptare, mi-a recomandat steluta43diez , s-a activat cei drept dar tot la fel este. daca este pe orange acum nu mai pot primi nici msj de pe cosmote si nici nu pot sa le sterg. Tea-as ruga daca poti , o cale de explicare prin id de mess sau cumva, sper ca nu-ti cer prea mult. Sincer m-am bucurat mult pt acest tel, daca stiam ca e asa greoi nu ma mai zbateam sa-l iau

 25. Ms mult. Am gasit este bifat , Actualizare automata si msj push dar la msj pus trebuie obligatoriu sa ma conectez pe fb, sincer nu prea l-as folosi pt net

 26. Sincer spre rusinea mea nu ma descurc deloc in prealabil cu pasii pt redirectionare la sacest samsung desii e in lb romana

 27. Buna,
  Apropo de mesaje. Am si eu aceeasi problema ca si Raluca, nu mai pot primi mesaje, imi da o eroare cum ca am memoria plina; unde gasesc mesajele trimise? (va rog sa nu radeti…)

  multam,

 28. Bună,

  Ai în orice ecran iconița cu mesaje, e a treia din listă. (bara de jos)
  Apeși. Dacă îți arată direct un mesaj, apeși pe butonul back (butonul din dreapta al telefonului). Mai deschizi o dată, îți arată lista de mesaje. Apeși pe butonul „properties” (butonul din stânga al telefonului). Dai Delete threads, select all, și de aici te descurci.

 29. Buna ziua, ieri am cumparat un tel Samsung duo 7562 si va rog sa ma ajutati cum pot inchide una dintre cartele in asa fel incat sa nu pot fi sunata numai pe cealalalt numar, un Sim e pentru un nr. de Vodafone si celalat Sim e pentru Digi. Vreau sa am numai Digi deschis si Vodafonul inchis, cum fac ?

Comentariile sunt închise.