Telefon mobil Samsung S6102 Galaxy Y Duos Dual Sim Black

Am cumpărat recent telefonul „Telefon mobil Samsung S6102 Galaxy Y Duos Dual Sim Black” de la eMAG:

Impresii?

Părți bune

 • Android, chiar dacă o variantă mai veche, cu toate funcțiile ce decurg de aici.
 • Dual sim, chiar dacă stand-by și nu activ.
 • Durata bateriei e mai mare decât a unui smart phone tipic, nu e necesar să îl încarci și dimineața și seara, în aceeași zi. OK, nu ține totuși mult.
 • Îl consider best-buy, în categoria lui (vrei dual sim, vrei net, măcar puțin, vrei funcții OK, vrei să fie și ieftin, vrei și brand. Găsești alternative, dar pierd cel puțin la unul din punctele anterioare. De asemenea, nu știu să existe smartphone „serios” pe piața din România cu dual-sim, așa că ăsta e și cam o opțiune relativ unică).

Părți de perfecționat

 • Inițial, când l-am cumpărat, nu înțelegeam de ce ai da de 3 ori mai mult pe un smartphone „adevărat”. De ce să nu iei acest model, chiar entry-level, chiar cu Android versiuni mai vechi, dacă poți avea 80% din funcționalități. Problemele au apărut când am început să pun aplicații pe el. Da, am găsit o soluție prin care să instalez aplicațiile by default pe cardul extern, dar, cu toate acestea, memoria internă (spațiul de stocare) tot s-a umplut foarte repede. Apoi memoria RAM se umple foarte rapid dacă ai aplicații instalate și activ, e necesar fie să ai o aplicație care să gestioneze memoria, închizând din aplicații. Eu folosesc GO TaskManager, sunt și altele. În fine, până am început să închid din procesele active, telefonul a început să se miște greu.
 • Ca o concluzie a ce am zis la punctele negative, dacă folosești doar niște aplicații care nu sunt procese active permanent și nu ai foarte multe aplicații în același timp, telefonul e OK.
 • Dacă ești heavy user, ai limitări.
 • Nu îmi place în mod deosebit nici carcasa din plastic.
 • Am avut (și am) niște probleme cu cardul, deși era un Samsung. Îl formatam, apoi, când îl puneam în unitate, îmi spunea că acel card este de necitit. L-am formatat inițial pe Fat16, apoi la pornirea telefonului nu mai dădea eroare. După câteva porniri de telefon, iar spunea că acel card este de necitit. Scoteam capacul, scoteam și puneam cardul (fără să mai scot bateria), mergea. Chestia e că eu obișnuiam să opresc telefonul vechi noaptea, așa o să îl pun doar pe silent, că n-am chef în fiecare dimineață să îl pornesc, apoi să scot capacul, să scot și să pun cardul și să văd dacă merge cardul.

Concluzii

 • Nu am avut nicio problemă cu el până în prezent, funcționează cum ar trebui să funcționeze, sunt mulțumit de el.
 • Dacă mi s-ar fura telefonul, aș cumpăra același model, în principal pentru funcția de dual sim și pentru Android. E OK să ai un telefon cu care poți avea două numere cu tine, e un telefon inteligent, știe tot felul de lucruri (funcționalități Android), ai acces la net, funcționalități foarte OK prin aplicații.
 • Am cumpărat și card de 32 de GB, urmează husă și folie de protecție (am întrebat într-un singur loc și mi s-a spus că e telefon nou, nici nu au apărut).

Pentru achiziții:

Partajează pe WhatsApp

17 comentarii la „Telefon mobil Samsung S6102 Galaxy Y Duos Dual Sim Black”

 1. Am comandat acest telefon din aceleasi motive expuse de tine. Ai gasit pana la urma husa si folie? Cum faci ca aplicatiile sa fie instalate direct pe card? Orice chestie utila pe care o poti impartasi mi-ar fi de folos.

 2. M-ai zapacit…Punctele tari ale telefonului le-ai prezentat ca fiind dezavantaje. Deci….pana la urma, sa mi-l cumpar sau nu?

 3. izz, vezi că am mai multe articole pe blog despre telefon:
  https://olivian.ro/?s=s6102&x=0&y=0

  Telefonul ăsta are niște feature, niște avantaje și dezavantaje.

  Dacă ar fi să dau timpul înapoi și să aleg pentru data când l-am cumpărat un telefon, l-aș alege fără să clipesc.

  Dacă ar fi să dau timpul înainte, peste vreo lună de acum, când o să am probabil un tandem între telefon și tabletă (voi cumpăra tabletă), în acel caz probabil aș prefera un telefon Nokia Dual-Sim activ și o tabletă pentru Net & stuff.

  E un telefon bun, e alegerea ta dacă îl vrei sau nu cu tine. Citește mai mult, nu am ce sfat ultimativ să îți dau, fiecare are alte nevoi de la telefon.

 4. Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu al meu. Imi merge DEOSEBIT de greu. Abia peste 2-3 secunde executa comanda, iar asta e enorm de mult cand ai de facut apeluri urgente, ca in majoritatea cazurilor mele. Folosesc si aplicatia GO TaskManager, dar nu prea imi e de folos. O folosesc sa intrerup manual o serie de procese, dar imdeiat dupa ce fac asta iar imi gasesc telefonul aproape”full”, astfel incat atunci cand am nevoie sa-l folosesc se misca foarte lent. Cat despre aplicatii, chiar nu pot spune ca folosesc cine stie cate…sunt doar 2-3 pe care le rulez in mod deosebit, dar chiar si cand nu le deschid, tot mi se umple memoria. Stiti sa existe solutii mai eficiente de curatare a memoriei?

 5. Salut, Elena,

  Sunt două aspecte – memoria și procesorul.

  Memoria, plină sau goală, e doar ea – independent de viteză. Atât. E ca un teren, dacă îl ai gol sau plin e treaba ta. Ce te interesează e să ai atâta spațiu cât să îți acopere toate clădirile. Dacă ai o clădire de 100 de mp și un teren de 200 de mp sau un teren de 40 de ha, e același lucru. E irelevant. Nu contează.

  Procesorul, pe de altă parte, e cel ce duce viteza. De el depinde dacă se mișcă lucrurile în 2 secunde sau în 0.01 secunde. Da, contează câte procese sunt în memorie, afectează și asta puțin – dacă ai memoria plină de programe, programul care se rulează curent va fi un pic afectat.
  Dar, în principiu, contează în primul rând procesorul la viteza unui telefon.

  Revenind la întrebarea ta – n-ai ce să îi faci. Nimic, zero, nada, nil. Ne-ma. Eu am luat alt telefon:
  Telefon mobil Samsung Galaxy S Duos S7562, Pure White SAMS7562PWH: http://tinyurl.com/cx24dmz

  Dacă vrei performanțe, trebuie să schimbi telefonul. :(

  Mai ai ceva performant de pe la All View, și alte asemenea, dar nu am mare încredere.

  E posibil ca în viitor (nu știu cât de apropiat) să apară modele mai performnate de Dual Sim, dar în prezent, în opinia mea, ce mi-am luat eu din a doua încercare :) a fost cea mai OK opțiune.

 6. salut ! e ok tel dar nu functioneaza pe seenow si nici independent pe antena 3, b1 si realitatea. din cauza memoriei ram ? mai am un lg e 430 si e ok. astept un raspuns. multumesc mult. iulian

 7. Buna ziua ! Cine ma poate lamuri si pe mine cum trebuie setat telefonul pentru a putea apela un …fie de pe o cartela…fie de pe alta ! Nu am reusit sa fac acest lucru, in sensul ca daca un nr de telefon era pe cartela de orange nu puteam sa folosesc cartela de cosmote si invers ! De asemena nu am putut sa mut numerele din cartele..pe telefon !

 8. Bună ziua,

  Nici eu nu am reușit să folosesc ambele cartele concomitent.

  Pentru mutat numerele, căutați în App Store aplicații, sigur se poate.

  Cred că are și telefonul o funcție standard, în opțiunile de bază.

 9. am tel. din dec2012.am pe el o cartela de digi cu internet si una orange. de cand a dat frigul merge aiurea ,foarte incet ,contactele se formeaza foarte greu net greu. tot ce s-a comentat este real,nu l-as mai cumpara.

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).