Recomandări de înghețată, în 2017

O vreme, înghețata mea favorită a fost Inghețată cu aromă de ciocolată și mentă 1100ml Obsession de la Amicii – eMAG.ro. Am scris despre asta aici: Înghețată de ciocolată cu mentă Obsession, de la Amicii – 1100ml/500g – Cea mai bună înghețată *ever*. Am zis! – Olivian.ro – by Olivian Breda.

Am consumat din ea până când entuziamsul meu pentru acea înghețată s-a mai domolit.

Am fost, ulterior, în Marea Britanie, și am descoperit Inghețată Ben&Jerry’s – eMAG.ro. Nu se găsește chiar pe toate drumurile în România, dar în magazine mai mari e destul de prezentă. Costă undeva între 25 și 30 de lei o cutie de 500 de ml. Ceea ce înseamnă că costă de două ori mai mult decât un tort de îngheățată tipic, care are 1 kg, nu 500 de g. Deci, e foarte scumpă (De 4 ori+ mai scumpă decât echivalentele locale).

Îmi plăcea, când eram în UK, să cumpăr această înghețată. Aveau și o tehnică de vânzare foarte bună – aproape constant unul din sortimentul mărcii costa 2-3 lire, față de 5 lire, prețul tipic. Aproape constant puteai să cumperi un sortiment la promoție la preț foarte bun. Mi se pare incredibil cât de bun era marketingul prețurilor acestei înghețate. Chiar și la preț redus, plăteai aproximativ cât costă un tort de înghețată de 1 Kg din România (așadar, plăteai de două ori mai mult), dar rămâneai cu impresia că ai făcut o mare afacere. Sunt în prezent pe locul 1 în topul preferințelor personale. Din variantele multiple de B&J pe care le-am testat (nu toate, desigur, au multe pe site-ul oficial) îmi place:

Despre alte mărci, undeva în categoria a doua de recomandări:

    • Nu sunt mare fan al Häagen-Dazs, dar au produse destul de bune. Nu extraordinare, dar OK. Mi se par prea scumpe pentru ce oferă.

    • La nivel de ambalaj, mi se pare foarte OK ideea celor de la Napoca cu înghețata Polar. Dar, legat de gust – nu sunt fan.
brontozaurel, http://brontozaurel.blogspot.com/

Prefer să cumpăr înghețată la dimensiune mai mare, și să consum acasă, așa că nu știu bine alte mărci cu înghețată pe băț.

Dacă vreți să citiți despre înghețată din alte surse:

PS, 2018.02.02: Îmi mai place și Corso Dream, cu ciocolată și alune:

PS, 2018.03.09: O nouă companie a căzut: Producătorul înghețatei Amicii, unul dintre marii producători naționali, pe piață din 1994 – în faliment

Kubo Ice Cream Company, producătorul înghețatei Amicii, unul dintre marii producători și distribuitori naționali, pe piață din 1994, dar aflat în insolvență de la sfârșitul anului 2016, a intrat în faliment.

Partajează pe WhatsApp

2 comentarii la „Recomandări de înghețată, în 2017”

  1. Mmmm …
    Mie-mi placea Obsession ciocolata si cirese dar nu o mai gasesc. Dispare Amicii ?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).