Înghețată de ciocolată cu mentă Obsession, de la Amicii – 1100ml/500g – Cea mai bună înghețată *ever*. Am zis!

Am mâncat, până acum, în total, vreo 5 cutii din înghețata asta: Înghețată de ciocolată cu mentă Obsession, de la Amicii – 1100ml/500g.

Arată cam așa:

DSC_6268-mic

Pozeeee:

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”100050990853086188413″ ualb=”6047112804708260305″ imgl=”fancybox” shape=”rectangle” size=”640″ num=”100″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″]

Să vă zic acum de ce consider că este cea mai bună înghețată din toate timpurile.

  • Combinație năucitoare între enorm de multă înghețată cu cacao, la care se adaugă ceva mai puțină înghețată cu frișcă, apoi mentă, apoi niște ciocolată în stare pură.
  • Am crezut că e de la „ciocolată cu mentă”. Nu tocmai. Am mai mâncat After Eight, mi-a plăcut, e ceva acolo. Dar nu e doar asta. Am mai mâncat și alte sortimente de înghețată de ciocolată cu mentă. Mergeau, erau OK, dar nu era același lucru. Cei de la Amicii chiar au nimerit-o.
  • Ulterior, am făcut prozelitism cu înghețata asta, ducându-o pe unde am putut. Reacțiile au variat de la „cea mai bună înghețată *ever*”, la „e OK, nimic deosebit”.
  • V-o recomand cu gura plină, ținând cont de unele reacții, și cu jumătate de gură, ținând cont de altele. Nu cred că vă va displăcea. S-ar putea să vă și placă. E un ghici.

Se găsește pe unde se găsește înghețata Amicii. De obicei, o găsiți în super și hipermarket-uri, ușor. Cei de la Amicii sunt din Piatra Neamț, dar am găsit produsul și în Năvodari și în București.

Mă aștept ca de la această înghețată să fi apărut conceptul de mai jos:

An ice-cream headache, also known as brain freeze, cold-rush, cold-stimulus headache, or its given scientific name sphenopalatine ganglioneuralgia (meaning „nerve pain of the sphenopalatine ganglion”-and is also considered a misnomer since the pain nerves have nothing to do with the sphenopalatine/pterygopalatine ganglion, but travel along the trigeminal nerves described below), is a form of brief cranial pain or headache commonly associated with consumption (particularly quick consumption) of cold beverages or foods such as ice cream and ice pops. It is caused by having something cold touch the roof of the mouth (palate), and is believed to result from a nerve response causing rapid constriction and swelling of blood vessels or a „referring” of pain from the roof of the mouth to the head. The rate of intake for cold foods has been studied as a contributing factor. (Ice-cream headache – Wikipedia, the free encyclopedia)

Îți oprește mintea, când mănânci. Nu mai gândești rațional. Am zis!

P.S.: Am pus în articol și niște informații nutriționale. Mă aștept să aibă mare succes acele lucruri, și să le citiți cu mare atenție, pentru că de asta cumpără oamenii 1/2 de kg de înghețată, ca să citească despre sănătate. :) Ca idee, dacă mâncați o cutie din asta, sunteți pe la vreo 40-60% din caloriile recomadnate pentru o zi.

P.S. #2: Se termină vara, știu. Dar priviți lucrurile altfel – înghețata se poate mânca oricând. :)

P.S. #3: Nu știu cum să cer unei vânzătoare tipice – „Aveți înghețată Ăbseșiăn?” sau „Aveți înghețată Obsesion?”

P.S. #4: O să updatez articolul cu niște înghețată care mi-a plăcut mai puțin (am testat mai multe feluri, și le-am pozat). Dar, în mare, sunt irelefante.

Anything Unrelated Elephants, http://goo.gl/h9o5R3
Anything Unrelated Elephants, http://goo.gl/h9o5R3
Partajează pe WhatsApp

2 comentarii la „Înghețată de ciocolată cu mentă Obsession, de la Amicii – 1100ml/500g – Cea mai bună înghețată *ever*. Am zis!”

  1. Dar nghetata Snickers? Este inghetata preferata a sotiei mele, Maria.
    Mie-mi place tot ce a mult si dulce, la mine (cand vorbim de dulciuri) primeaza cantitatea, nu calitatea.
    Tot Maria iubeste lamaia si menta. Inghetata de lamaie cu menta nu au? Ma pun bine cu „sefa”, cu „mein Fuhrer” ;) …

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).