Sfat – poți căuta la Google după imagini

images-1-300x124Există o opțiune mai puțin cunoscută a Google: poți căuta după imagine.

Să zicem că cineva îți trimite un email cu o fotografie. Ai vrea să știi mai multe despre acea fotografie. Ai opțiunea să cauți la Google folosind acea imagine. Dacă imaginea a fost folosită de alții pe Internet, chiar la o altă dimensiune (rezoluție), chiar dacă a fost “tăiată” diferit, chiar și cu mici modificări de culoare, Google probabil va găsi acea fotografie.

Mai mult, poți căuta lucruri similare. Dacă faci o fotografie a Turnului Eiffel, poți căuta după imagini similare cu imaginea ta.

Exemple practice:

 • Cineva îți trimite o descriere a unui produs, cu o mică poză. Poți căuta numele produsului, dar poți căuta direct după poză.
 • Scrii un articol și vrei să te asiguri că poza pe care vrei să o folosești e într-adevăr poza produsului despre care vorbești în articol.
 • Te documentezi despre un doctor faimos și vrei să cauți mai multe fotografii cu acel doctor.
 • Ai o fotografie la rezoluție slabă și vrei să cauți o rezoluție mai bună a fotografiei.
 • Publici o fotografie pe Internet și dai dreptul de folosire cu precizarea sursei. Vrei să vezi cine a copiat fotografia ta fără permisiuni.
 • Publici o fotografie pe site și vrei să știi cine a copiat-o fără permisiunea ta.
 • Ești pe Facebook și vezi o poză a cuiva. Nu știi dacă e fotografia unei vedete sau e fotografie reală a persoanei. Faci o căutare și vezi unde mai apare poza respectivă.
 • Alte căutări posibile.

Eu folosesc o extensie pentru Google Chrome care îmi adaugă la click dreapta opțiunea “Search Google with this image”. Apăs și caut instant. Există extensie și pentru Firefox.

Video:

Explicații în română.

(detalii)

I am a Digital Marketing freelancer. My expertise is in SEO (Search Engine Optimization) / UX (user experience) / WordPress. Co-founder of lumeaseoppc.ro (series of events on SEO & PPC) and cetd.ro (Book on branding for MDs). On a personal level, I like self-development - events, sports, healthy living, volunteering, reading, watching movies, listening to music.

2 Comments

 • marius

  20 April 2015 - 13:57

  Cum pot cauta imagini de pe telefon, cum le pot adauga la google search images ?

 • Olivian Breda

  20 April 2015 - 13:58

  Nu știu, nu am folosit personal, ar trebui să poți căuta și la Google de pe mobil cu imagini.

  Vezi asta ca răspuns teoretic:
  https://support.google.com/websearch/answer/1325808

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.