WordPress fix vs. WordPress flexibil

Am lucrat la unele proiecte cu persoane care consideră că realizarea unui site WordPress are două etape: creație și așteptare.

Eu recomand însă 4 etape: creație (imperfectă), actualizare continuă, perfecționare continuă site și adăugarea de conținut.

Detaliez mai jos.

Un WordPress fix are o singură etapă principală – realizarea lui. Ce lipsește?

  • Actualizările de WordPress (core), pluginuri, template-uri – toate acestea sunt necesare în special din motive de securitate, dar și de funcționalități și viteză. Am lucrat pe site-uri WordPress neactualizate cu anii, și și acum mă mir cum au rezistat fără să fie virusate.
  • Perfecționarea – poate, pe măsură ce trece timpul, te lămurești că o casetă de newsletter nu e bine plasată, poate vrei să adaugi pe site ceva conținut video, poate unele rețele sociale (G+?) dispar, poate apar altele, poate secțiuni ale site-ului tău erau mai importante, și acum sunt altele. Fac constant la blogul meu actualizări blog, adaug cu o periodicitate lucruri, schimb, adaptez.
  • Crearea de conținut – asta e o chestie tare! Da, poți face un site de prezentare, cu niște pagini clasice (Acasă, Despre, Servicii, Contact), dar un blog dă viață unui site. Ajută, și pe plan personal (te dezvolți, devii mai bun, înveți, ești mai bun azi ca ieri), dar și pe cel profesional (imagine, poziționare ca expert, networking) să postezi constant pe site. E o investiție cu efort minim (să scrii, să faci ceva cercetare, să faci marketing al articolelor), și cu rezultate foarte mari. Îmi e foarte greu să găsesc nișe în care să scrii pe blog nu ajută, fie și măcar pentru că te ajută să te dezvolți.

Alternativa?

  • Lucrezi la un site.
  • Actualizezi WordPress / pluginuri / teme constant.
  • Adaugi/elimini/modifici constant lucruri noi la el.
  • Adaugi mereu conținut nou.
jenkinson2455 - Flexibility
jenkinson2455 – Flexibility, https://flic.kr/p/C6q7sZ
Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).