Despre împlinirea viselor de carieră din copilărie

E o întrebare – îți împlinești visele de carieră pe care le-ai avut în copilărie?

În cazul meu, am avut un HC ’90 de prin anul 1991 și am vrut să devin programator. N-am ajuns, dar am aterizat în zonă – digital marketing / SEO (optimizare pentru motoarele de căutare).

Ciudat, înainte de 8-9 ani nu știu ce voiam să devin. Știu că citeam revista “Universul copiilor” și mă miram că adulții nu cumpără revista, și intenționam să o cumpăr și când voi fi mare. Încă mă uit la desene animate (Disney, Pixar, DreamWorks, din astea). :)

O vreme am mai vrut, ulterior, să devin medic, o vreme călugăr.

Taică-meu m-a sfătuit să fac ASE, și anume REI (relații economice internaționale) pentru a învăța economie și limbi străine și a ajunge manager. N-a fost cel mai înțelept sfat, la REI înveți economie internațională, nu management sau contabilitate, și limbi străine cu mult accent pus pe termeni economici, nu gramatică. Am și avut un scurt internship în consultanță.

După facultate, am vrut să urc munții înalți, și să fac PR (relații publice), deși nu consideram că mi se potrivește. Am avut dreptate – nu mi se potrivea. :D Dar ocolul acesta prin PR mi-a prins bine ulterior.

La un moment dat, la un job (Cratima), o persoană m-a întrebat – “Vrei să faci SEO?”. Am zis “Da!”, și asta fac de aproximativ 15 ani. (nu exclusiv SEO, desigur, mai un WordPress, mai un UX)

Dacă e să regret ceva, e că n-am încercat mai multe lucruri, nu că aș fi avut vise “greșite”. Am avut destul de puține încercări în afara “Internet marketing” – consultanță, customer service, PR, helpdesk.

De prin 2006, aproape exclusiv asta, cu mici variații de funcție / responsabilități, dar cam toate în zona online marketing, mai mult sau mai puțin SEO.

Despre regrete, revin la asta – regret că nu am căutat mai mult să devin medic. Am avut toate condițiile pentru a urma cam orice cale aș fi vrut, am ales un pic greșit. Am colegi de liceu și generală care au luat-o pe tot felul de căi, și care câștigă mult mai bine, în special prin colaborarea sau lucrul în străinătate. (la Constanța e o Universitate Maritimă, și în zona Năvodariului poți să o duci bine dacă te ocupi cu inginerie și petrol o vreme, apoi pleci prin țări străine, cu contract)

“…Da’ acum am rămas bleg,
Amărât și plin de jeg,
Ca nărojii ăi mai mari:
Nici gagică, nici piștari! ”

(via »)

Nici medic împlinit că fac ceva bine, nici la fel de bine plătit ca unii colegi de-ai mei.

Se spune că întotdeauna e loc la vârf, dar dacă nu ești la vârf în SEO e greu să te diferențiezi – ce oferi tu și alții nu fac? Dacă nu ai un element diferențiator, nu vei reuși să vinzi.

ababhastopographer - bamboo forest path
ababhastopographer – bamboo forest path, https://flic.kr/p/2kDfzMb
Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.