De ce smartphone cu Android?

unnamed Mie îmi e foarte utilă aplicația (doar pentru Android) SwiftKey. Învață foarte bine tipare de comunicare și poate prezice nu două litere, ci cuvinte înainte de tastare. Știe cum încep SMS-urile, ce urmează după punctul de final, știe să estimeze că după „pentru” e probabil să urmeze „că”, știe fraze întregi de tipul „we, după care are, după care the după care champions„. Foarte mișto aplicația, utilă la tastat SMS-uri și mailuri când ești pe drum. Ce fac cu un telefon? Vorbesc + tastez SMS-uri / mailuri + scriu memo-uri pe telefon. Verific mailul și Facebook și citesc, dar astea sunt secundare. Ei bine, pentru SMS-uri și mailuri, e foarte foarte tare. Eu, în afară de vorbit la telefon (orice telefon, prin definiție, face asta), folosesc telefonul în proporție de 90% pentru citit mail+Facebook și pentru scris – memo, SMS, email. Atât. De asta SwiftKey e cea mai tare chestie care există pe lumea telefoanelor mobile. Că îmi rezolvă a doua problemă pe care o am cu un telefon – scrisul.

Mai întâlnesc oameni care îmi zic „dom’le, n-am SwiftKey, am alternativa …”. Serios, e irelevant orice altceva. N-ai SwiftKey, n-ai smartphone.

Voiam să caut pe net un articol mai vechi pe care l-am citit, cu „SwiftKey câștigă nu știu ce premiu”. Dar am găsit o chestie și mai mișto – multe premii câștigate de SwiftKey. Detalii aici.

E un motiv foarte serios să vrei smartphone și să vrei Android. De departe, pentru mine, cea mai importantă aplicație pe Android. Sigur, am nevoie de mail + browser, dar astea sunt cumva standard pe orice smartphone. Sigur, îmi sunt utile funcții de tip back-up de contacte foarte comod. Mă bucur de aplicația Facebook, care mă ajută să văd, când sunt pe drum, chestii pe care le-am citit anterior pe Facebook (un event, de exemplu, sau mesajele private de pe Facebook). Am nevoie de chestii de citit, și îmi e util să fac asta pe telefon.

Dar, revenind, SwiftKey e cea mai über-tare aplicație ever. E motiv de cumpărat smartphone cu Android, și nu altceva (pe iOS, din ce știu, dacă nu faci jailbreak la telefon nu poți schimba tastatura standard)

Ce opțiuni ai?

  • Android – multe aplicații, dar o parte însemnată din ele sunt de proastă calitate.
  • iOS – cele mai multe aplicații, mare parte din ele plătite, dar aplicații de bună calitate.
  • Windows – aplicațiile de bază, și alea făcute rău. Nici nu contează costul, nu ai ce să cumperi.â

Ce aș alege, în alte circumstanțe decât cele dorite de mine (ceva extrem de basic, inclusiv pe Windows ar fi OK pentru ce nevoi am eu, dacă ar avea SwiftKey)?

  • Dacă vrei aplicații de productivitate, dacă îți e util să faci chestii deștepte pe smartphone, m-aș uita la iOS, au multe chestii foarte deștepte (mai puțin SwiftKey). Dacă nu sunt mulțumit, aș da o șansă și Android, dar consider iOS mult mai bun aici.
  • Dacă vrei lucruri specifice – aplicația de medicină care rezolvă sistemul nu știu care pentru nu știu ce – aici nu contează sistemul de operare, contează aplicația. Cum eu sunt un mic maniac cu SwiftKey, alții pot fi cu aplicația lor. Aici e nevoie de research, găsești aplicația, și cumperi telefon cu sistemul de operare X. Dacă ăla e Windows, și în afară de aplicația dorită, nu prea ai nimic OK, tough luck. Alegi sistemul în funcție de aplicația dorită, nu invers – pornești de la iOS, că teoretic are mai multe și mai bune, dar nu găsești ce vrei tu, specific. De exemplu, dacă aș fi medic în SUA, aș fi maniac să am aplicația asta – SwiftKey Healthcare Keyboard. Tastatură pentru medici, de la SwiftKey, pe engleză.
  • Dacă vrei să te joci, iOS și Android, teoretic, sunt OK, cu iOS mult mult peste.

(via)

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).