Cum scad prețurile la resigilate la eMAG pe 23 ale lunii?

La eMAG prețurile la resigilate scad pe 23 ale lunii.

Cum se întâmplă asta? O monitorizare a mea arată că discounturile variază între 1 și 3 puncte procentuale (adică de la 5 la 6 e un punct procentual reducerea, asta înseamnă punct procentual). Detaliez, mai jos, variante de discount.

RESIGILAT: iPad 2 Apple 64GB Alb
De la -39% la -42%

RESIGILAT: PadFone Station Asus A66-1A057WWE cu procesor Qualcomm Snapdragon S4 8260A Dual-CoreTM 1.5GHz, 10.1″, 1GB DDR2, 16GB, Wi-Fi, 3G, Multi-Touch, Android 4.0, Brown + Husa, Stylus
De la -31% la -34%

RESIGILAT: Tableta Samsung Galaxy Note N8000 10.1″, 16GB, Wi-Fi, 3G, Android 4.0, White
De la -14% la -16%

RESIGILAT: Tableta Asus VivoTab Smart ME400C-1A013W cu procesor Intel® Atom Dual-Core Z2760 1.6GHz, 10.1″, 2GB DDR2, 64GB, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Microsoft Windows 8, White
De la -8% la -10%

RESIGILAT: iPad generatia a 4-a, Ecran Retina, Cellular, 16GB, 4G, Negru
De la -9% la -10%

Câteva observații:

 • Un produs alb scade mai mult la preț decât un produs negru (la Apple am văzut asta). E mai ieftin un produs nou alb. Iar la telefoane mobile, am remarcat că produsele albe e posibil să fie mai scumpe un pic decât cele standard, negre, pentru că, probabil, sunt mai greu de revândut la retur. Inclusiv la camere foto DSLR, dacă e neagră e un preț mai mic decât dacă e roșie (că e greu să revinzi ceva roșu).
 • Diferă în funcție de următoarele 4 criterii:
  • Dacă e perfect, dar resigilat, are discount mic. (de obicei, produsele astea sunt ca și noi, cred)
  • Dacă are mici zgârieturi (superficiale) pe suprafețele lucioase, are un discount mai mare. (asta înseamnă că a fost folosit timp de 1-30 de zile, și returnat, cred)
  • Orice alt defect (de la ambalaj la ceva în neregulă cu produsul) are discount și mai mare.
  • În fine, dacă produsul e expus în showroom discount-ul e, de obicei, enorm. (în showroom produsele nu stau în vitrină, ci sunt folosite de cumpărători, și e tendința să fie un pic țărani – adică nu cumpără produsul, dar cu toate astea apasă pe butoane foarte tare)
 • Reducerea pe care o face eMAG pe 23 ale lunii e procentuală, nu în puncte procentuale. Adică dacă un produs are reducerea de 39% înainte de 23 ale lunii, va avea o scădere mai mare a prețului decât un produs care înainte avea reducere de 8%.
 • Reducerea nu e aceeași pentru orice tip de produs. Nu întotdeauna dacă costă 8% scade cu două puncte, și dacă e 9% scade cu două. Mai sus am dat un exemplu, când la iPad a scăzut cu un punct procentual, iar la Asus a scăzut cu 2.

Eu voiam un iPad alb, fusese unul cu reducere 10% (că era alb), nu în ziua în care scad resigilatele, ci înainte. Cele negre aveau înainte de 23 9%, și a crescut pe 23 la 10%. Eu voiam alb. Păi nu mai bine luam albul fix în ziua în care a apărut, că reducerea era fix aceeași? :)

De ce sunt zgârcit la 1%? Pentru că 1% dintr-un produs de 3000 de lei e vreo 30 de lei. E irelevant discount-ul de 1% când cumperi un mouse, dar la produse scumpe contează. Merită, în opinia mea, să aștepți 23 ale lunii la un produs scump pentru o reducere de 1-2%. Dacă ai indecizii despre produs, te poate lămuri la unele aspecte, pe măsură ce timpul trece.

Notă importantă: procentul de 1% nu e realist! Oamenii de la eMAG zic că prețul e cu 8% sau 9% redus, dar nu e exact până la centimă. E o aproximare. În avantajul tău, dar totuși, e o aproximare. E mult mai OK să faci tu calculul, să vezi ce înseamnă 8% sau 9% sau alt procent. Nu te păcălesc, dar aproximarea e importantă. La sume mari, contează.

Notă: eMAG trimiteau, într-o vreme, newsletter „scad prețurile la resigilate”. Acum, în aprilie 2013, ora 8, nu au trimis, deși au trimis mail cu promoții. Mă abonasem cu două emailuri la newsletter, să fiu sigur că îmi ajunge. N-am primit nimic. pe tema asta.

Am scris textul de față pentru că am găsit foarte puține informații pe Net despre procesul acesta.

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).