Despre Serpenti, un joc pentru vechile Spectrum-uri (HC ’91, de exemplu)

O unitate de calcul Spectrum arată așa:

Cum ar fi să poți juca un joc pentru acel hardware? Ei bine, poți!

Mergi aici:

, dai „Run it online” și accepți întrebarea de securitate a Java, încarci fișierul ăsta (load):

Și joci, așa cum jucai pe Spectrum. :)

Jocul arată teribil de primitiv,

la „vremea” lui, însă, mi se părea extraordinar.

Făceam recorduri, îți creștea numărul vieților după ceva timp, jucam joc după joc, era o nebunie jocul ăsta. Nu mult mai evoluat față de Pac Man, dar pentru mine era un joc extraordinar.

Nu a fost primul joc pe care l-am jucat, dar pe Spectrum a fost jocul cel mai drag mie. L-am reluat astăzi, să văd cum se simte, m-am bucurat mult să îl pot testa (am Windows 7 pe 64 de biți, și multe emulatoare nu îmi merg).

E uluitoare senzația pe care o am după ani de zile de timp de nejucat un joc. Nu aș mai sta, acum, ore în șir să joc jocul ăsta. Dar faptul că pot retrăi jocul, după atâta timp scurs, e un mic fenomen. :)

Am rejucat azi jocul, am ajuns la nivelul 7. Țin minte că atunci când îl jucam (clasa a V-a/a VI-a) era o super-mega-mare realizare. „Wow, am ajuns la nivelul 7, ăsta e probabil cel mai tare lucru pe care l-am făcut săptămâna asta”. Vorbeam serios, aveam mari emoții, ajungeam greu la nivele superioare, era o super-mega mare realizare când ajungeam, jucam cu emoții, făceam greșeli, eram super nervos, greșeam prostește. :)

Partajează pe WhatsApp

8 comentarii la „Despre Serpenti, un joc pentru vechile Spectrum-uri (HC ’91, de exemplu)”

  1. Serpenti! Jocul asta m-a facut sa ma apuc de programare. M-am ambitionat atat de mult incat nu m-am lasat pana am facut o clona ceva mai buna… cand am terminat parca mi-a pus Dumnezeu mana in cap, dupa *trei* ani de munca! (am inceput in clasa a III-a, mi-a luat ceva timp pana am inteles backtracking-ul)

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).