Dropbox – software pentru fișierele tale; oriunde (pe orice tip de sistem – PC, laptop, mobil, tabletă), oricând (ai acces la net)

V-am mai zis despre Dropbox și în trecut. În opinia mea, Dropbox e cea mai bună soluție de back-up pentru fișierele cele mai importante.

Descriere produs:

 • Serviciu gratuit (începând de la 2GB, poți ajunge până pe la aproximativ 25 de GB, dacă faci toate taskurile pentru asta – invitat prieteni, folosit funcția de descărcat poze pe PC, instalat aplicație pe mobil; de văzut și fiverr.com pentru asta).
 • Enormă versatilitate.Ai acces la toate fișierele tale pe:
  • PC (se descarcă fișierele, lucrezi ca într-un folder obișnuit).
  • Dispozitiv mobil (aici ai nevoie de aplicații terțe dacă vrei download-ul fișierelor, altfel ai acces la ele în mod online, nu sunt descărcate pe mobil, dar poți descărca fișierul de care ai nevoie și lucra pe el).
  • Site-ul Dropbox.com (ești plecat? Poți intra pe Dropbox.com, te loghezi cu datele tale, ai acces la toate fișierele.
 • Poți partaja un folder, un fișier, cu altcineva care are Dropbox, sau nu. :)
 • Poți recupera fișierele șterse în ultimele 30 de zile.
 • Ai multi-versiuni. Poți lucra la o versiune, apoi salvezi, supra-scrii vechea versiune, apoi salvezi, supra-scrii vechea versiune din nou. Ei bine, cu Dropbox, ai acces la toate aceste variante ale fișierului.

Care-i „șpilul”? De ce Dropbox și nu SugarSync?

 • Cel mai mare avantaj al Dropbox în fața altor competitori nu ține de spațiu (există variante free cu până la 50 de GB – vezi Box.com, sau, oricum, mult mai simplu de obținut – SkyDrive-ul Microsoft are 25 de GB; SugarSync e mult mai ușor de „crescut” la dimensiuni mari). Nu ține nici de de portabilitate (să zicem că e pe cele mai multe device-uri, dar nu asta mi se pare cel mai mare avantaj, și pe termen lung, probabil nu va conta asta atât de mult, nu e atât de greu pentru competitori să facă suport pentru mai multe platforme).
 • Cel mai mare avantaj al Dropbox ține, în opinia mea, de integrare cu alte aplicații. ifttt.com poate să facă o grămadă de lucruri cu Dropbox. Lista e însă mult mai mare, și pentru mine e un avantaj enorm. Am pe telefonul mobil mai multe aplicații care permit back-up-ul datelor. Standard e – mobil, email și Dropbox. Nu mobil, email și SugarSync sau Box.com, sau SkyDrive, sau Google Drive sau mai știu eu ce. Multe aplicații au o foarte bună integrare cu Dropbox. Căutați pe Net astfel de exemple. Sau altele. Consider că avantajul acesta se va menține suficient de mult încât să merite să faceți cont la Dropbox.
De ce ai nevoie de Dropbox?
 • Eu folosesc Dropbox + SugarSync pentru a avea back-up în real-time al fișierelor mele. Am o variantă de back-up pentru cele mai recente fișiere ale mele, tot timpul în PC și și pe Net, simultan. Da, am și hard-disk extern aflat într-o locație externă casei unde locuiesc, da, fac back-up și pe DVD-uri pentru datele importante (și duc DVD-urile de acasă), dar pentru fișierele din ultimele 30 de zile consider că e nevoie de un astfel de serviciu.
 • De asemenea, îmi e util să am, oriunde aș fi cu acces la Net, acces la toate fișierele la care lucrez în mod curent.
Așadar,

P.S: Dacă ar fi să am nevoie de mai mult de 25 de GB de date gratuit, aș apela, foarte probabil, la Google Drive, prețurile lor per GB sunt net mai bune față de Dropbox. Sau, poți folosi mai multe software-uri în același timp (Dropbox + SugarSync + Box.net pot ajunge la 75 de GB; doar că e mai puțin eficient).

Notă: Găsiți și alte tipuri de software cum e cel de mai sus pe Exe Software – de la ERP la soluții mobile.

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).