Cum trimiți newsletter-e folosind Thunderbird?

Să zicem că folosești Mozilla Thunderbird și vrei să trimiți newslettere. Cum faci asta?
Soluția e simplă și e descrisă aici. Astfel, odată Thunderbird instalat:

a. Descarci MailTweak și instalezi Add-on-ul (îți reamintesc că pentru a instala un Add-on în Thunderbird e suficient să faci drag & drop cu fișierul .xpi în căsuța Add-ons din Thunderbird); Ai două opțiuni pentru MailTweak, una pentru Thunderbird 3, una pentru versiunile anterioare;
b. După instalare repornești Thunderbird;
c. Tools => Add-ons
Tools => Add-ons
d. Alegi Options din dreaptul Mail Tweak;
e. Bifezi Personalize Messages și repornești Thunderbird;
f. După repornire, faci click pe nou apărutul meniu Message => Personalize;
g. Cum procedezi mai departe? În Excel faci un fișier CSV cu mai multe coloane; Îți sugerez să citești acest ghid; Dar te ajut eu: fă un fișier conform modelului ăsta:

Apoi în Thunderbird, în mesajul pentru care ai dat Personalize, vei scrie ceva de genul ăsta:

De remarcat că nu scrii nicio adresă la câmpul adresă. Iarăși, e de preferat să scrii fără diacritice, sunt ceva probleme aici. După ce scrii mesajul și dai „Personalize”, alegi baza de date CSV și te întreabă dacă să trimită cele n mesaje personalizate create. Sugestia mea e să respingi invitația. Uită-te în folderul cu mesajele ce urmează să fie trimise și verifică dacă totul arată bine. Doar când ești mulțumit alege „Send unsent messages” și totul e gata.

Clar? :)

Partajează pe WhatsApp

8 comentarii la „Cum trimiți newsletter-e folosind Thunderbird?”

 1. 1. Pe aceasta cale publica iti spun ca aceasta tema minunata imi zapaceste browserul (Safari 4.0.4), de data asta am pus si screenshot. http://sp2.ro/bbaccf
  2. Iar te gandesti numai la tine si nu te gandesti deloc la sysadmin-ul care tine pe umerii lui serverul de mail. In zilele noastre toata lumea foloseste MailChimp.
  3. Eram curios dar am uitat sa te intreb daca esti in continure dependent de extensii FIrefox/Thunderbird. Se pare ca da :)
  4. Toate bune si frumoase… daca mai comentez mult aici imi fac blog pe blogul tau!

 2. Salut. Ai gasit o solutie pentru versiunile noi de Thunderbird? Era foarte bun MailTweak dar nu mai functioneaza pe versiunile noi si nimeni nu mai este interesat sa ii faca update.
  Multumesc.

 3. Ștefan,

  Dacă vrei să trimiți mailuri în masă, sugestia mea ar fi să externalizezi soluția către MailChimp sau alte servicii similare.

  Thunderbird nu e OK dacă vrei să trimiți mailuri în masă, mesajele de la tine vor fi marcate probabil ca SPAM.

  În vremea când foloseam MailTweak, soluția mea era să iau versiuni mai vechi de Thunderbird de pe site-uri de tip http://www.oldversion.com și să pun MailTweak pe acea versiune. Alegeam să nu updat-ez Thunderbird-ul.

  Succes.

 4. Multumesc de raspuns. M-am uitat cu ceva vreme in urma pe MailChimp si am primit ateva newslettere prin ei insa nu am fost convins de serviciul lor. Doream sa trimit mail-uri de pe acelasi server cu website-ul si preferam ca solutia sa fie „in mana mea”, nu la mana altora. Exista cateva CMS-uri gen PHPList care fac treaba buna dar trebuie sa imi fac timp pentru a configura totul.

 5. Ștefan, e o mică mare problemă dacă trimiți de pe serverul tău. Nu e imposibil să faci asta, dar în general, atât pentru lipsa bătăii de cap, cât și pentru siguranță, e bine să externalizezi serviciul de trimitere de newsletter-e.

  Dacă oamenii vor începe, în masă, să marcheze mailurile de la x@site-ulmeu.ro cu IP-ul a.b.c.d ca SPAM, pe viitor vei avea probleme și când trimiți mailuri obișnuite.

  Sugestia mea ar fi să externalizezi asta. Nu-ți place MailChimp? Soluții sunt multe, inclusiv gratuite (în limite rezonabile).

  Dacă plătești, poți personaliza foarte mult emailurile.

  Nu aș mai trimite mailuri cu Thunderbird.

  La Lumea SEO PPC, eveniment pe care îl organizez de ani de zile, am trecut doar pe MailChimp și rezultatele sunt foarte bune.

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).