Cum alegi un furnizor de hosting de calitate?

Update, 2018.05.09: Pentru cei interesați de WebFactor, vedeți și comentariile de aici ».

În opinia mea, lucrurile nu țin de specificații, de cât de puternic e serverul și cât de largă e banda, nici măcar de uptime-ul garantat.

Da, sigur, contează să ai uptime garantat cât mai bun, e important să ai propriul server sau un VPS, mai degrabă decât găzduire shared, e util să ai un server rapid.

Dar, încă și mai importanți sunt doi factori:

 • Serviciul clienți – cât de bine lucrezi cu furnizorul de servicii pe partea de comunicare, cât de rapid răspund la emailuri, cât de prompt rezolvă o problemă.
 • Uptime-ul real. Îți pică site-ul când ai nevoie mai mare de el? Ai site-ul picat când îți e lumea mai dragă? E inutil să încerci să rezolvi ceva când ai site-ul picat, soluția ar fi fost să apelezi la un furnizor de încredere.

Ca soluție de tip “cum îmi găsesc furnizorul de hosting” e să întrebi în stânga și în dreapta, eventual să cauți pe Internet, unde alții și-au spus of-ul. De asemenea, Simplenet și MxHost.

Asta cu “noi avem 1024 de MB pe server, ei au doar 512” mi se pare un criteriu mult mai palid decât să am un furnizor de hosting cu care comunic bine, și pe care pot să mă bazez că site-ul nu îmi pică.

back-forth

I am a Digital Marketing freelancer. My expertise is in SEO (Search Engine Optimization) / UX (user experience) / WordPress. Co-founder of lumeaseoppc.ro (series of events on SEO & PPC) and cetd.ro (Book on branding for MDs). On a personal level, I like self-development - events, sports, healthy living, volunteering, reading, watching movies, listening to music.

2 Comments

 • Fărcaș Gelu Dănuț

  7 January 2014 - 12:32

  Si eu folosesc Webfactor pentru website-urile personale, sunt multumit. Pentru ale website-uri am folosit si folosesc Hostico (foarte bun), DespreGazduire.ro (nu mai folosesc, am doar inregistrate domenii aici, inca netransferate, mai bine ii evitati), Hostway (bun, desi, personal, prefer Hostico).

 • Olivian Breda

  8 January 2014 - 11:45

  Mulțumesc.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.