Follow-up: „Destine pe drumul crucii”. Proiecție film: „Evadat din Gulag” (Kuşna Amiredjibi), Lansare carte: „Drumul crucii” (Aurel State). (2014.01.16, Teatrul de pe Lipscani)

În data de 16 ianuarie 2014, a avut loc la Teatrul de pe Lipscani evenimentul „Destine pe drumul crucii” (detalii #1, detalii #2).

În cadrul evenimentului a avut loc proiecția filmului documentar „Kuşna Amiredjibi: Evadat din Gulag” – documentar artistic subtitrat în româneşte de Lucian D. Popescu.

De asemenea, a avut loc lansarea cărții „Drumul crucii. Amintiri de pe front și din gulaguri”, de Aurel State – ediţie îngrijită de Anca Crivăţ.

Evenimentul a fost prezentat de Dan Puric. Au participat: Anca Crivăţ, Marcel Petrişor, Lucian D. Popescu, Claudiu Târziu.

!Cover Destine pe drumul crucii

Cover2

Înregistrarea video a evenimentului:

Lista cu cele 5 clipuri:

Înregistrarea audio a evenimentului (click pentru download)

Fotografii de la eveniment:
[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”100050990853086188413″ ualb=”5970200830244985921″ imgl=”fancybox” style=”windows” shape=”rectangle” size=”640″ num=”100″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″]

Detalii eveniment:

Dragii noștri,

Vă invităm să începem noul an împreună la o nouă lansare de carte. Volumul de memorii Drumul Crucii al lui Aurel State,un erou al frontului antisovieic și supraviețuitor al gulagului rusesc și al detenției politice românești.

DESTINE PE DRUMUL CRUCII

Joi, 16 ianuarie 2014, ora 18.00, Teatrul de pe Lipscani- Sala Rapsodia (Lipscani 53, Bucuresti)

PROIECŢIE DE FILM
Kutsna Amiredjibi: Evadat din Gulag – documentar artistic subtitrat în româneşte de Lucian D. Popescu
(Un prinţ şi mare scriitor gruzin – Chabua Amiredjibi: 1921-2013, tatăl cineastului – a evadat de 5 ori din lagărele ruseşti, unde l-a cunoscut pe eroul român Aurel State, „cavalerul fără pată şi fără reproş”, de care l-a legat o lungă şi nobilă prietenie, pecetluită sub semnul Crucii lui Hristos)

INTERMEZZO AUDIO:
Constantin Iulian: Înregistrare inedită cu Aurel State, pe patul de spital, cu puţin înaintea morţii

LANSARE DE CARTE:
Aurel State – Drumul crucii. Amintiri de pe front şi din gulaguri – ediţie îngrijită de Anca Crivăţ
(Un ofiţer român – Aurel State: 1921-1983 -(Aurel State-1921-1983- Luptă ca voluntar pe frontul estic împotriva bolşevicilor, 12 ani prizonier în lagărele ruseşti, 6 ani detenţie politică in România; în lagărele ruseşti l-a cunoscut pe prinţul gruzin Chabua Amiredjibi, căruia mai tîrziu, după eliberarea din temniţele comuniste, i-a tradus în româneşte celebrul roman Data Tutashia)

Evenimentul va fi prezentat de DAN PURIC.
Invitaţi: ANCA CRIVĂŢ, MARCEL PETRIŞOR, LUCIAN D. POPESCU, CLAUDIU TÂRZIU.

EDITURA ROST
FUNDAŢIA SFINŢII ÎNCHISORILOR
FUNDAŢIA AIUD
Compania DAN PURIC

(sursa)

Partajează pe WhatsApp

2 comentarii la „Follow-up: „Destine pe drumul crucii”. Proiecție film: „Evadat din Gulag” (Kuşna Amiredjibi), Lansare carte: „Drumul crucii” (Aurel State). (2014.01.16, Teatrul de pe Lipscani)”

  1. Buna ziua! Am fost si eu la acest eveniment la Cluj-Napoca si am fost placut impresionat de inregistrarea audio cu Aurel State. As dori sa o reascult insa nu o gasesc nicaieri. Imi puteti spune daca se poate gasi undeva? Multumesc.

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).