Follow-up: Violoncelistul Dan Cavassi și pianistul Mihai Ungureanu interpretează Johannes Brahms la Mogoșoaia ClasicFest III (3 mai 2014, Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia)

În data de 3 mai 2014, a avut loc un concert de muzică clasică, universul sonor imaginat de Johannes Brahms, interpretat de violoncelistul Dan Cavassi – solist instrumentist al Filarmonicii „George Enescu” și pianistul Mihai Ungureanu – solist concertist și director al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Evenimentul a avut loc la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, ediția a III-a a Mogoșoaia ClasicFest.

Violoncelistul Dan Cavassi - (000a) - (7)-mic

Mai jos, fotografii de la eveniment.

Audio

Download mp3 ».

Foto:

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”100050990853086188413″ ualb=”6134193297958303249″ imgl=”fancybox” style=”bookshelf” row=”2″ size=”640″ num=”100″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″]
Vezi album Facebook: Follow-up: Violoncelistul Dan Cavassi și pianistul Mihai Ungureanu interpretează Johannes Brahms la Mogoșoaia ClasicFest III (3 mai 2014, Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia)
Vezi album Picasa: Violoncelistul Dan Cavassi și pianistul Mihai Ungureanu – Johannes Brahms (3 mai 2014) – Olivian Breda – Picasa Web Albums.

 

Mogosoaia ClasicFest editia a III a, eveniment oferit de Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Asociatia Pro Valores si Radio Romania Cultural.

Mogosoaia ClasicFest…intre experienta si tinerete

La Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia continua editia a III a a Mogosoaia ClasicFest, eveniment oferit de Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Asociatia Pro Valores si Radio Romania Cultural.

In cel de-al doilea week-end al festivalului, sambata 3 si duminica 4 mai 2014, de la ora 17, Sala Scoartelor, se va transforma intr-un templu al muzicii de cea mai buna calitate.
In prima seara, doi artisti de mare valoare violoncelistul Dan Cavassi – solist instrumentist al Filarmonicii „George Enescu” si pianistul Mihai Ungureanu – solist concertist si director al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, ne vor purta in universul sonor imaginat de Johannes Brahms.

Violoncelistul Dan Cavassi este solist instrumentist al Filarmonicii George Enescu. Dupa absolvirea universitatii nationale de muzica din Bucuresti, la clasa lui George Iarosevici, s-a perfectionat la cursuri internationale desfasurate la Pecs, Weimar sau Bayreuth, iar in 1973 a obtinut o bursa la Geneva unde a lucrat cu legendarul Pierre Fournier. Din 1974, in paralel cu activitatea in orchestra sau cu aparitiile solistice, se preocupa intens de muzica de camera,colaborand constant cu formatii si artisti consacrati. In anul 2006 a fost decorat de catre presedintele Romaniei cu Ordinul Cultural –clasa I pentru intreaga activitate artistica.

Pianistul Mihai Ungureanu, solist concertist si director artistic al Filarmonicii Oltenia, a debutat la 16 ani pe scena Filarmonicii craiovene interpretand concertul nr. 1 de Franz Liszt. Din anul 1981 incepe sa sustina o intensa activitate concertistica, colaborand cu toate orchestrele simfonice din tara, deosebita sa prezenta scenica fiind apreciata si peste hotare. In ipostazele de solist, interpret de muzica de camera si acompaniator, Mihai Ungureanu a concertat in centre culturale renumite din Europa, America (in S. U. A., Canada si Brazilia a sustinut o serie de recitaluri de mare succes) si spatiul asiatic (Japonia, Coreea de Sud, Republica Islamica Iran). Este laureatul mai multor competitii nationale si a fost distins cu Premiul ATM (Premiul Criticii Muzicale-1986).

Programul complet pe: http://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Asociatia Culturala “Pro Valores”, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si ExcesMusic

Partener: Marconi Relax

Parteneri media: Radio Romania Muzical, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Looms, Onlinegallery.ro, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, SensoTV, Art Act magazine.

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).