Comentarii pe marginea un articol despre ecologie

Într-un articol despre ecologie (Pe vremea tinereții noastre nu realizam cât de ecologiști eram dar exista bunul simț.; link Facebook »), se menționeaza mai multe lucruri pe care vreau să le comentez, mai jos.

Eu văd situația descrisă în următoarele feluri:
– Pe de o parte, oamenii din vremea comunismului reciclau mult mai mult decât în ziua de azi, pentru că nu își permiteau multe lucruri; mașina era un lux, și multe alte produse nu se permiteau; consumam, în general, mai puțin;
– Faptul că eram săraci implica și că nu investeam în reducerea poluării la marii coloși industriali; erau uzine care poluau foarte mult;
– E un articol (sursa ») care zice așa:
“Want to fight climate change? Have fewer children
Next best actions are selling your car, avoiding flights and going vegetarian, according to study into true impacts of different green lifestyle choices”
Din punctul ăsta de vedere, se polua mai mult atunci ca acum.
– Faptul că în trecut NU se polua la unele aspecte nu spune nimic despre intenția persoanelor care făceau asta. Adică faptul că nu prea aveam mașini nu era o alegere, ci era o situație impusă. Statul te forța să nu ai mașină.
– Eu nu consider că în trecut era o intenție mai mică sau mai mare față de prezent. Pur și simplu, acum 30+ de ani nu prea se conștientiza mai nimic despre ecologie, cred că reciclarea era o formă de reducere de costuri și cam atât.

Pedro Albuquerque - Dark Planet
Pedro Albuquerque – Dark Planet, https://flic.kr/p/z7AxTh
Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.