De ce fac cumpărăturile în Carrefour Unirii?

Bună, intrăm în lucruri practice – de ce cumpăr în Carrefour Unirii și niciodată din altă parte?

Întâi un mic istoric: înainte de 2001 am locuit în Năvodari și alegerea locației pentru cumpărături nu era neapărat a mea. În 2001 am venit în București.

Mare minune mare! Era deschis Carrefour Militari. Eu locuiam în acea perioadă în Agronomie și trebuia să ajung în cealaltă parte a Bucureștiului. Ca să vă faceți o idee, călătoream cu autobuzul 300 de la un capăt la altul, apoi cu 137-le de la un capăt la altul. Luuuuuuuuuuung drum. Făceam cam 90 de minute dus și 90 de minute întors.

Drumul în sine era o experiență din care învățam mereu câte ceva. Doi ani la rând am fost, cu amicii mei din cămin (de multe ori) și apoi singur în Carrefour Militari.

Cu timpul s-au deschis și alte super-market-uri (rareori hiper- și și mai rar își meritau pe deplin numele), am fost prin Băneasa, am fost prin Metro, La fourmi, Mega Image și Selgros (și altele – că cine le mai ține minte), am fost și în alte zone, dar am rămas fan al Carrefour dintr-un motiv banal: prețul, dublat de calitatea serviciului.

Țin minte că scriam celor ce se ocupă de magazin să pună muzică. Și scriam, și scriam (erau niște zone unde lăsai bilețele), până într-o zi când miracolul s-a produs – era muzică în Carrefour.

Ei, și vine anul III de facultate (2003-2004), și ulterior anul IV, când am stat în Belvedere. Cum-necum, în perioada respectivă s-a deschis și Carrefour Orhideea. Și hop! am schimbat gusturile. Prețurile erau la fel, dimensiunea magazinului era un pic mai mică, magazinul era însă muuuult mai aproape, așa că am făcut switch-ul. Țin minte că atunci când s-a deschis Carrefour Orhideea am fost cu trei amici și am cântat în magazin karaoke (aveau niște microfoane la deschidere) cu „Imagine” (Beatles).

În perioada asta am încercat și alte super-/hiper- market-uri, unele din țară.

Și vine și masteratul, perioadă în care m-am mutat în gazdă în Piața Sudului. În perioada asta mergeam, cu chiu, cu vai, la Carrefour Orhideea. Dar mai mergeam undeva – la un supermarket de la Unirii (Univers’all se numea). Ce îmi plăcea la el: foarte aproape de casă, aproape gol, prețuri Ok. Era efectiv o plăcere la toate punctele, mai puțin prețul.

Și trece timpul și magazinul Univers’all dă faliment, Carrefour cumpără magazinul și s-a produs un lucru minunat: un supermarket bun, central, relativ ieftin și aproape gol e preluat de Carrefour. De ce e minunat? Pentru că deși magazinul s-a aglomerat (ca un adevărat hipermarket axat pe profit), prețurile au scăzut.

Și acum să vă spun motivele pentru care îmi place:
a. Ultracentral – la 3 minute de metroul care mă leagă de casă;
b. Gamă diversă de produse – lipsesc mai multe categorii de produse, dar pentru nevoi de bază e arhisuficient;
c. Aceleași prețuri ca în orice alt magazin Carrefour; (adică foarte probabil prețurile cele mai mici de pe piață, nu fix la orice produs, dar într-un coș tipic de cumpărături ai probabil cele mai mici prețuri)
d. Ai pe cine să întrebi de prețuri;
e. (cred) Există și muzică;
f. Dacă ai vreo problemă, ți se rezolvă (returnări de produse).

Aș putea să vă zic de atașament emoțional, de experiențele cu amicii mei, despre cazurile când cumpăram prea mult sau prea puțin, despre cumpărarea de produse greșite, despre probleme și griji, despre emoții și sentimente. Dar vă voi spune că, rațional și pragmatic vorbind, Carrefour Unirii e o alegere bună pentru mine.

Recent s-a deschis la Piața Sudului primul mall, cel-mai-cel, cu tot cu un Auchan. Am fost o dată, doar să mă uit. Voi mai merge? Poate. Dar foarte probabil nu îmi voi schimba preferințele prea curând.

Mai sunt și alte Carrefour-uri, unele prin zonă (Vitan, Berceni), dar eu probabil tot la acel Carrefour voi merge vreme lungă de acum încolo. Iar dacă mă voi muta vreodată, voi alege ca criteriu să fie un Carrefour ușor accesibil.

Ca idee, undeva la 80-90% din cumpărăturile mele lunare sunt de la Carrefour Unirii. I’m that big of a fan :)

Cumpăr din alte părți fructe, legume și pâine. Desigur, și electronice. And … that’s it.

Voi?

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

6 comentarii la „De ce fac cumpărăturile în Carrefour Unirii?”

 1. referitor la motivele mentionate:
  a. orice e aproape de o gaura de metrou e bun pentru mine
  b. eu personal nu sunt de acord, nevoile de baza pentru orice om normal tind la zero pentru mine (da, sunt anormala), apreciez in primul rand diversitatea produselor la un magazin, am sanse mult mai mari sa gasesc produsele care ma intereseaza pe mine in orhideea
  c. hmmmm, am observat ca in general Auchan si real au preturile sub cele Carrefour si cora, dar depinde si de promotiile care sunt la un moment dat; de multe ori diferentele nu sunt prea mari; totusi exista si exceptii… acelasi set de 1 furculita + 1 lingurita cu Tom si Jerry e 20 lei in Carrefour si 5 lei in cora, acelasi pachet de servetele Tom & Jerry 8 lei in Carrefour si 5 lei in cora… aceeasi tigaie Tefal e 49 lei in cora si 28 lei in Auchan (toate, fara nici un fel de promotii, astea sunt preturile normale)
  d. hmmm, nu prea am avut nevoie sa intreb, de obicei scanez produsele sau compar cu codul de bare de la raft
  e. in toate magazinele mari exista muzica
  f. ca de altfel si in Orhideea sau magazinele cora

  Ce nu imi place mie la mag de la Unirii
  a. banda rulanta de urcare/ coborare prea ingusta, o injur de fiecare data, nu suport sa stau pe ea, eu vreau sa merg, sa urc/ cobor pe ea, dar de obicei sunt altii in fata care stau, iar mie imi vine sa urlu
  b. au rafturile cu cioco aproape de zona de brutarie de unde vine caldura => foarte des ciocolata e topita
  c. nu prea au dulciuri asa interesante ca in Orhideea, unde am gasit mult mai des CeMoi (asta e unul din principalele produse pentru care apreciez Carrefouru’ impreuna cu deodorantele de camera marca proprie si cu markerele Staedtler si cu sortimentul variat de hartie igienica pe placul meu… si cu produsele pentru copii, desigur, desi pe alea le apreciez in orice magazin)

  Ce apreciez eu in general in primul rand la un magazin? Prezenta unor produse care sunt esentiale pentru mine si pe care nu le gasesc in alte parti; e vorba cele mentionate un pic mai sus daca e vorba de Carrefour… sosetele pufoase in diverse culori, strampii Gatta, sortiment variat, mai variat de atat gasesc doar in magazinele proprii Gatta, multele modele de tricouri cu personaje de desene animate daca e vorba de real..

 2. in reader am 2 articole de ale tale (deci recente) in care folosesti „locatie” in mod gresit.

 3. brontozaurel, mersi frumos de comentariu, foarte pertinent, ca de obicei. Mulțumesc!

  locație, folosesc cuvântul într-un sens care nu e în DEX, dar estimarea mea e că va fi datorită folosirii. Dar, ai dreptate, e un uz greșit în prezent.

 4. Ca persoana obsedata de hipermarketuri (le cunosc pe toate din Bucuresti si din tara), iti spun ca Auchan Titan si Cora Pantelimon sunt cele mai bune alegeri.
  Preturi, fidelizare, fara aglomeratie, cosuri curate, muzica, tot ce vrei. ;)

 5. Omule, tu chiar nu ai altceva de vorbit ? Noi, cei din provincie, cu nn hipermarketuri de genul tau ne bucuram pentru tine ! Si viata totusi merge mai departe ! Bucurii mici, viata proasta ! Fa reclama la lucruri ce merita cu adevarat reclama !

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).