Ce faci cu telefonul vechi? Îl transformi într-o cameră de supraveghere video!

Tehnologia ne uimeste de la o zi la alta, oferind dispozitive din ce in ce mai complexe si mai interesante, care ne atrag ca un magnet. Este normal, asadar, ca odata la cateva luni sa renuntam la vechile dispozitive mobile pentru a achizitiona unele noi si performante. De cele mai multe ori, telefoanele, tabletele si laptopurile care sunt inlocuite ajung sa ocupe loc intr-un sertar, fara a se face cu nimic utile. De vandut, sunt greu de vandut iar o alta utilitate este destul de greu de gasit.

Din fericire, exista oameni cu imaginatie bogata, care le-au gasit o utilitate: aceea de camera de supraveghere video.

Wrote - Orange Surveillence, https://flic.kr/p/ahiaRi
Wrote – Orange Surveillence, https://flic.kr/p/ahiaRi

 

De ce sa iti transformi telefonul intr-o camera de supraveghere video?

Chiar daca traim intr-o societate din ce in ce mai moderna, hotii sunt inca acolo si vizeaza orice casa din care ar putea sustrage valori fara sa riste mare lucru. Astfel, elemente de siguranta precum un sistem de supraveghere video sau un sistem de alarma, trebuie sa fie prezente in orice locuinta.

De cele mai multe ori nu ai nevoie de un intreg sistem pentru a beneficia de avantajele supravegherii, ci de o simpla camera de supraveghere….sau, de ce nu, un smartphone vechi!

De ce sa dai, asadar, bani pe o camera de supraveghere profesionala, cand ai la indemana tot ceea ce iti trebuie : smartphone-ul vechi, care are camera, poate sa filmeze si este suficient de mic incat sa nu incurce.

telefon-vechi

Cum iti transformi telefonul intr-un sistem de supraveghere video?

Indiferent daca ai un smartphone cu sistem de operare Android sau iOS, transformarea sa se poate face cat se poate de simplu. Pentru fiecare dintre cele doua sisteme de operare exista aplicatii care transforma cu usurinta camera unui telefon intr-o adevarata camera de supraveghere video.

  • Pentru utilizatorii Android: puteti gasi aplicatia Salient Eye, care este pusa la dispozitie in mod gratuit pe Android Market.
  • Pentru posesorii de dispozitive Apple: va puteti folosi de aplicatia Manything App, care face exact acelasi lucru, cu mici diferente.

Modul de functionare al celor doua aplicatii este relativ simplu:

  • Salient Eye transforma telefonul intr-un dispozitiv care poate sa sesizeze miscarea si care te anunta prin email sau printr-un mesaj, ori de cate ori ceva este in neregula in zona supravegheata. Aplicatia face poze pe care le urca intr-un cloud online si chiar declanseaza o alarma care sa indeparteze hotul. Inchiderea alarmei se face cu ajutorul unei parole.
  • Manything App este ceva mai performanta, reusind sa filmeze si sa ofere streaming live, atata timp cat telefonul este conectat la internet.

Experienta personala pe care o ai cu Salient Eye

Fiind posesor de Android, am incercat sa descopar care sunt beneficiile, partile neplacute si lucrurile care ies in evidenta la aplicatia destinata acestui sistem de operare. Am descoperit urmatorii factori:

  • Are o interfata usor de folosit, lucru ce recomanda aplicatia chiar si pentru cei mai putin tehnici;
  • Se foloseste de camera telefonului pentru a detecta miscarea, ceea ce este un mare plus. In felul acesta nu consuma baterie inutila si nici spatiu de stocare inutil;
  • Joaca si rolul unei alarme si chiar daca nu este experienta unei alarme profesionale, este totusi un plus;
  • Face doar poze. Este un minus, in conditiile in care face doar poze, deci nu poate sa fie cu adevarat o camera de supraveghere video;
  • Necesita conexiune la internet pentru a putea functiona. Din pacate, aceasta aplicatie nu functioneaza fara o conexiune la internet, asadar, daca Wi-fi-ul nu functioneaza, hotii se pot juca in voie in locuinta ta.

Per ansamblu, experienta este una placuta, daca tinem cont de faptul ca este o aplicatie gratuita.

Evident, daca iti doresti o supraveghere de o calitate superioara, un sistem complet cu dvr, hdd pentru stocare, etc,  cel mai bine este sa apelezi la un magazin specializat in acest domeniu, care comercializeaza camere de supraveghere profesionale.

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).