Follow-up: Călători străini despre Ţările Române: Imaginea celuilalt, cu Georgeta Filitti și Adrian-Silvan Ionescu (2013.02.02, Hanul lui Manuc)

foto-thumbÎn data de 2 februarie, a avut loc cea de-a cincea conferință din seria evenimentelor-dialog denumite sugestiv: “Divanul de la Hanul lui Manuc Bei“, gazdă fiind istoricul Georgeta Filitti.

Invitatul de această dată este istoricul Adrian-Silvan Ionescu, doctor în științe istorice – specialitatea istorie modernă universală. Cei doi profesori au dezvaluit mărturiile inedite și impresiile memorabile, pe care le datorăm unor Călători străini în Țările Române.

Locație:

Video:

Foto (full-screen?):

Georgeta Filitti – doctor in istorie, specialist în istoria modernă şi contemporană a României, autor si editor a numeroase carti si articole despre istoria orasului Bucuresti si despre diverse personalitati din istoria romanilor. Printre lucrarile sale mentionam editarea lucrarii “Operele lui M. Kogălniceanu” (Oratorie, 9 vol., 1864-1891), Editura Academiei, pentru care primeşte premiul Academiei (1983); Peste 400 articole în reviste de specialitate din ţară şi străinătate, în volume omagiale, enciclopedii, culegeri tematice.

Adrian-Silvan Ionescu – directorul Institutului de Istoria Artei, este cercetător ştiinţific gradul I. A absolvit în anul 1975 Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Secţia Istoria şi Teoria Artei, iar în 1997 obţine titlul de doctor în ştiinţe istorice – specialitatea istorie modernă universală. A lucrat ca muzeograf, consilier cultural, cercetător ştiinţific. Din anul 1986 a început să-şi desfăşoare activitatea didactică în învăţământul superior de artă, find în prezent profesor asociat la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi conducător de doctorat.

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).