Cadoul meu pentru 2010: ce citesc, ce ascult, ce urmăresc, ce recomand?

Bună, știi sau nu știi, îți spun eu acum. Poți afla ce muzică ascult, ce articole citesc și ce articole recomand.

Să le luăm pe rând.

A. Ce muzică ascult?

Vezi profilul meu pe Last FM ca să afli mai mult despre ce ascult chiar în acest moment. De asemenea, am o listă cu artiștii pe care i-am ascultat cel mai mult și o listă cu melodiile care au rulat de cele mai multe ori în player-ul meu audio (WinAmp, de obicei, dar și foobar2000 sau iTunes). Puteți considera că artiștii pe care îi ascult cel mai mult și melodiile pe care le-am ascultat mereu și mereu sunt artiștii și melodiile pe care vi le recomand și vouă.

B. Ce citesc?

Poți vedea tot ce citesc eu prin Google Reader. Când zic “tot” înseamnă că peste 95% din ce citesc partajez în acea pagină. Mai “scapă” 5%, unele greșeli (uit să dau Share), unele pe care le doresc private. Dar ai în acea pagină (și te poți abona la feed) toate articolele pe care le citesc eu în Google Reader.
De asemenea, în pagina aceasta poți vedea ce citesc eu în Google Reader specific pe partea de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare).
Poți considera de asemenea că citesc în fiecare zi HotNews.ro, dacă vrei poți să te abonezi și la știrile lor.
A, să nu uit! În Google Reader citesc următoarele bloguri:

C. Ce recomand altora spre lectură?

În primul rând, enorma majoritate a lucrurilor pe care le recomand altora pot fi găsite în profilul meu de Twitter.
Specific mai mult pentru partea de IT / blogosferă / internauți / rețele sociale, poți vedea ce partajez eu pe FTW.ro – o rețea de social bookmarking.
În ceea ce privește cărțile, recomand spre lectură “Jurnalul Fericirii” de Nicolae STEINHARDT și “Essentials of Understanding Psychology” de Robert S. FELDMAN.

D. Ce filme privesc?

Mă uit în special la filmele din IMDb Top 250. Mai urmăresc desene animate (daaa) și documentare.

E. Ce filme vă recomand?

Dintre filmele (lung metraj) pe care le-am văzut, vă recomand acest film – “Le notti di Cabiria” (1957) și abia după aceea să vedeți filmele din această listă. Dacă vreți să vedeți filme foarte scurte, clipuri (YouTube majoritatea), vă recomand lista cu clipurile mele favorite.

Ei, dragilor, cam asta mă formează pe mine (atât ascultând, cât și citind sau privind) și asta vă recomand și vouă să ascultați, citiți și urmăriți.

Un an nou cât mai fericit vă doresc!

I am a Digital Marketing freelancer. My expertise is in SEO (Search Engine Optimization) / UX (user experience) / WordPress. Co-founder of lumeaseoppc.ro (series of events on SEO & PPC) and cetd.ro (Book on branding for MDs). On a personal level, I like self-development - events, sports, healthy living, volunteering, reading, watching movies, listening to music.

4 Comments

 • Barbu

  2 January 2010 - 02:28

  Man, partea cu sharing-ul pentru tot ce citești (în Google Reader) ajunge practic să lucreze pe dos; eu am renunțat după vreo lună să mai încerc a găsi ceva interesant în noianul aista.
  Și sper să nu se înțeleagă greșit: în fiecare zi îmi intră între 80 și 250 de noi postări în Reader, din care citesc cam o treime; poate e mult pentru alte persoane mai… furnicuțe :) care n-au timp să selecteze atât, poate e puțin pentru niscaiva power-netizens ce primesc 3 chestii pe minut (și citesc două din ele), dar prefer să aleg din prima și să creez o selecție inițială; cu scuzele de rigoare, lista ta de shared items este ceva gen auto-spam. Și mi-aș dori să citesc ce găsești matale mai bun, dar nu ține ca la Twitter (unde arunc un ochi din când în când).
  Oi fi un average Joe? Dunno. But I *was* a subscriber. Lemme know when you’ll start sharing a more selective list.

 • Olivian BREDA

  2 January 2010 - 09:17

  Sharingul meu din Google Reader e ce citesc eu. Însă, așa cum scrie și în mesaj, nu e ce recomand altora spre lectură.

  Hai să îți zic de ce nu pot să îl am altfel: nu citesc direct din Reader, deschid în nouă fereastră toate feed-urile.

  Uite, abonează-te la asta:
  http://twitter.com/statuses/user_timeline/17038222.rss

  și îți garantez că primești creme-de-la-creme. :)

  La mulți ani, Bomi! :)

 • Olivian BREDA

  2 January 2010 - 09:33

  Și mai e un motiv pentru care share-uiesc doar parțial: nu am ce share-ui. Cred că în feed-reader citesc cam 1 mesaj pe săptămână interesant. Și ajunge pe Twitter. Cam asta e tot. 99% of what I read is junk. :P

  Aaa, și să nu uit. Nu ți-am mulțumit vreodată pentru Last FM, o fac aici – prin tine am descoperit the network. :P

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.