SSD OCZ Agility 3 Series, 2.5″, 60GB, SATA III

Bună, Dețin în prezent

Să vă prezint, întâi, câteva caracteristici de pe site-ul evoMAG:

Acustic:SSD-urile nu conțin parti mobile, nivelul acustic este imperceptibil.
Capacitate:60 GB (dar nu sunt efectivi, efectivi sunt 55,7 GB)
Interfață:SATA III 600
Consum:1,50 W (în modul idle, adică când nu e activ) 2,70 (în modul scriere)
Viteza maximă:Citire: 525 MB/s Scriere: 475 MB/s
MTBF – Mean time between failures:Două milioane de ore
Format:2,5 inchi

Să vă povestesc câteva experiențe de utilizare a produsului.

  • L-am cumpărat, am început să citesc despre el. Am ajuns la resurse din care mi se spune să setez modul AHCI:
  • OK, am făcut asta. Am formatat. Apoi am instalat sistemul de operare. O primă dezamăgire – 55 de GB, în loc de 60.
  • Am citit despre spațiul liber necesar – și acum am limita minimă de spațiu recomandată – 20% liber (e un mic efort, nu instalez chiar orice, dar, oricum, mă descurc):
  • Viteza e excepțională. Fără exagerări, fără cuvinte mari, viteza de transfer este foarte mare.
  • Nu îmi fac mari griji pentru durata de viață. Mă aștept să mă „țină” câțiva ani buni (5?), și, în timpul ăsta, e suficient timp să apară noi tehnologii pe piață. Cum compari un sistem nou din 2012 cu un sistem din 2007? Și durata poate fi chiar mai mare de atât.
  • Uluitor, pentru că e atât de mic, a fost o mică problemă la instalarea în sistem, credeam că am nevoie de ceva adaptor pentru el. Nu aveam, pur și simplu nu era evident că ai în sistem anumite poziții pentru astfel de tipuri de drive-uri. :)
  • La momentul achiziției, era best buy. Azi, m-aș orienta spre un SSD de capacitate mai mare (120 de GB ar trebui să fie suficient, dacă vrei doar sistem de operare și aplicații. Dacă vrei jocuri / date – capacitate și mai mare). Prețurile SSD-urilor au scăzut mult în ultimele luni.

În fine, de ce am o relație de tip love & hatecu produsul?

  • Love – Viteza e enormă. E pur și simplu fantastic să vezi cum îți pornește calculatorul, cum se lansează aplicațiile, cum „merg” toate. E una din cele mai bune investiții într-un PC nou. Iar dacă aș mai avea sistemul anterior, i-aș cumpăra un SSD, pentru un spor de viteză.
  • Hate – Capacitatea e, totuși, limitată. Prețurile cresc simțitor de la anumite capacități în sus, și sporul de capacitate nu face față. Pentru un laptop, da, aș merge pe o soluție pur-SSD. Pentru un sistem desktop, nu aș alege doar SSD. SSD și hard-disk, da. Acum, depinde și ce faci cu PC-ul, dacă insiști, poți să te descurci cu 60 de GB + stocare pe Internet sau mai știu eu ce. Dar, în principiu, pentru un utilizator obișnuit, ar trebui să fie OK o combinație SSD + hard-disk. Așadar, capacitatea e motivul de hate. Nu mare motiv, dar, totuși. :)

Așadar,

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).