TL;DR: SEOmonitor şi 2Parale organizează în 24-25 septembrie 2015, în Bucureşti, SEM Days 2015, ediția a 4a, pe tema search engine marketing.
Vor fi 19 speakeri: Hannah Smith, Kaspar Szymanski sau Alexandra Tachalova. De asemenea, îi puteţi întâlni pe Matt Beswick, Yiğit Konur, Jack Norell, Cosmin Negrescu, Cristian Ignat sau Radu Marcusu, și alții. Este cea mai mare conferinţă de SEO şi PPC din Europa de Est.
20 de motive pentru care să participi la SemDays 2015, dacă ești interesat de marketing online?
- Pentru că e o șansă unică – Pentru că pierzi o ocazie care nu se va mai repeta. Da, sunt și alte conferințe, în România și internaționale, dar lucrurile pe care le vei afla la *această* conferință nu le vei mai auzi în altă parte.
- Pentru speakeri – Printre speakeri se află și Kaspar Szymanski, fost angajat Senior Google (un interviu cu el: Interview with Kaspar Szymanski for SEM Days 2015).
- Pentru speakeri – Poți afla despre cum să faci conținut online de la Hannah Smith, o doamnă care este asociată Moz.com (Interview with Hannah Smith for SEM Days 2015)
- Pentru speakeri – Înveți cum să faci o analiză tehnică din punct de vedere SEO de la Mark Thomas, care face parte din echipa DeepCrawl, una din cele mai bune soluții ale momentului pentru audituri tehnice (SEO Audit tips from Mark Thomas (DeepCrawl))
- Pentru speakeri – Vezi perspectiva unui director de agenție cu 130 de angajați din Germania (Interview with Andre Alpar for SEM Days 2015)
- Pentru speakeri – 19 speakeri internaționali + speakeri din România.
- Pentru software – conturi speciale pentru SEO monitor | Results-driven SEO Agency / DeepCrawl – Delivering SEO Confidence / Local SEO Tools, Local Citation Finder and Local Rank Checker & Tracker by GeoRanker.
- Pentru organizare – e una din cele mai bine organizate conferințe internaționale din România. Merită să participi fie și pentru a vedea o logistică bine pusă la punct.
- Pentru preț – dacă aduni beneficiile, e mult mai rentabil să participi la această conferință, decât să cumperi un bilet la o conferință internațională (+cost cazare / transport).
- Pentru preț – care te va motiva să pui în aplicare lucrurile pe care le înveți.
- Pentru ROI – dacă pui în balanță cât te costă (timp + bani) și profitul pe termen lung adus firmei, probabil vei vedea că e rentabil să participi.
- Pentru networking – dacă e o sesiune care te interesează mai puțin, vei avea ce să faci în acel timp liber.
- Pentru noutăți – poți afla informații de Internet marketing (SEO / PPC / Analytics / Social media / Content marketing) din surse diverse. Din experiența personală, conferințele sunt o bună ocazie nu doar să afli informații noi, ci să le și reții.
- Pentru conexiunile pe care le vei face în mintea ta – se vor “lega” probabil idei pe care le vei pierde în alte contexte.
- Pentru comoditate – speakerii internaționali vin la tine, nu mergi tu după ei.
- Pentru informațiile diverse – aparent, e un dezavantaj, ai în același loc și SEO și PPC. E posibil însă ca un exces de informații din domenii diferite să îți aducă niște conexiuni pe care le-ai ignora altfel.
- Pentru anularea unor convingeri – dacă participi la o conferință, și o persoană care are realizări în spate îți spune că ar fi bine să eviți o practică des întâlnită, vei avea un atașament emoțional în spate când vei căuta mai multe pe subiect, ulterior, acasă.
- Pentru formarea unor tipare – dacă vei auzi, repetat, aceeași informație pe care și anterior ai auzit-o, vag, vei avea tendința să pui în aplicare acea informație.
- Pentru petrecerea de după.
- Pentru continuitate – vei dori probabil să mergi și anii următori, dar te va ajuta, mental, să ai o ancoră din trecut de care să te legi.
20 de lucruri ce nu vor fi niciodata accesibile unui tanar sau unui student interesat de acest domeniu.
În general, la evenimente, e nevoie de oameni voluntari care să ajute înainte și după eveniment cu logistica.
Și tot la modul general, un tânăr interesat de domeniu ar trebui să aibă blog + rețele sociale + o comunitate, pe care le poate pune “la bătaie” pentru a primi o invitație în schimbul promovării evenimentului.
Iarăși, la modul general, suma de 145 de euro, pentru ambele zile, nu cred că intră în categoria “niciodată …”. Nu spun că e simplu, spun că este o opțiune.
PS: Oamenii, când evaluează două lucruri, se uită la cost:
– Cât costă educația în România? Aproape gratis.
– Cât costă cea mai mare conferință de Internet marketing? Câteva sute de euro.
De unde rezultă că educația e mult mai ieftină.
Mult mai bine este să compari însă costul de oportunitate, ce ai face cu timpul tău mai bine decât să cheltui cu educație:
– În opinia mea, multe facultăți “gratuite” din România, chiar din cele mari, îți cer să participi la cursuri, când ai putea învăța mult mai bine dintr-un job sau dintr-o carte. Problema aici e timpul pierdut.
– Dimpotrivă, la SemDays nu ai multe alternative mai bune.
În opinia mea, cursurile “gratuite” din învățământul românesc sunt mult mai costisitoare decât taxa pe care o dai pentru participarea la SemDays.