NW Radu (Radu Dumitru): Vreau să repet o chestie spusă destul de des, dar legea esports îmi dă o nouă ocazie: cred că orice tânăr ar trebui să încerce platformele digitale curente. Dacă vă jucați multe ore pe PC sau consolă, faceți și streaming pe Twitch. În cel mai rău caz învățați ceva nou. În cel mai bun, descoperiți o comunitate cu care aveți multe în comun și puteți câștiga chiar și bani din asta.
Același sfat și pentru social media. Lansați un blog și vedeți dacă vă prinde fenomenul. Faceți vlogging pe YouTube și vorbiți despre ce vă place, încercați Instagram sau TikTok sau whatever.
Îmi place mult sfatul acesta. Dacă faci o activitate, să nu fii exclusiv consumator de informație, e bine să și produci. Creează, lansează, unește, pune cap la cap, adună.
Înveți, în opinia mea, mult mai mult dacă conectezi punctele, decât dacă tot ce faci este să consumi pasiv.
Când lansezi un nou proiect în online, ai o energie care te poate ajuta să creezi.
Fă treaba neplăcută și dificilă – creează!
Este asta o mare problemă punctul de m ai sus? Nici măcar nu trebuie să fie cea mai mare problemă, poate să fie și o problemă mică, dar ignorată.
Articolul se adresează în special celor care petrec timp la PC, deja.
Într-adevăr, se poate petrece timpul și altfel, dar nu asta e tema articolului, ci “pentru cei care petrec timp online, să încerce să își lanseze un blog”.
Altfel, jocul cu “ce aș putea face mai bine cu timpul meu?” nu se încheie niciodată. Aproape constant găsești ceva mai bun/util/productiv de făcut.
Lansarea unui blog nu e de lepădat.