Despre pactul PSD

Vedeți aici pactul PSD » (mai jos, o imagine cu principalele puncte, sintetizate).

Ideea cu salarii și pensii mari e că din păcate poți crește salariile de Stat și/sau pensiile pentru anumite categorii, dar să descoperi că asta duce la creșterea prețurilor, în ansamblu, și dacă înainte de creștere aveai ca nemulțumiți o parte din populație, după această creștere toată populația să o ducă la fel, sau mai rău, în mod real.

“Să se dea salarii și pensii!”. Nu e așa de simplu. Și eu vreau ca oamenii în vârstă să trăiască demn, și eu consider că munca trebuie recompensată. Dar ideea că “+30% (sau mai mult, pe mai mulți ani) la salariu rezolvă totul” consider că e o eroare. Inflația nu te iartă. Cum e ca din 100 de oameni să ajuți 30, și după câțiva ani să descoperi că banii pentru ajutor au fost mâncați în întregime de inflație? Nici n-ai ajutat acei 30 de oameni, și acum toți 100 o duc mai rău ca înainte.

Sprijinul pentru anumite categorii sociale e binevenit, dar e posibil ca din punct de vedere economic să nu fie OK să crești salariile în acest fel.

Altfel, cu reducerea unor taxe sunt de acord.

Start-Up Nation, din cunoștințele mele, e un proiect foarte bun.

Per ansamblu, metoda de promovare a PSD mi se pare foarte bună, inițiativa mi se pare o mișcare foarte bună ca marketing. Nu consider că e rațională și eficientă pragmatic, dar ca imagine și potrivire pe audiență stau excelent.

Uite idee – din tot ce a făcut PSD-ul, aleg cele mai de succes lucruri, aleg unele promisiuni făcute de ei înșiși și spun tuturor “Nu vreți să semnați și voi că duceți la îndeplinire promisiunile noastre?”. De unde bani să mărești salariile în mod constant, artificial?

“Am fost săraci, dar nu mai vrem să fim, așa că vom rezolva totul mărind salarii și pensii”. Nu prea merge așa.

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.