Translate the article to English (Google Translate)

Notă: Articolul de mai jos este mai vechi de 2 ani de zile!

Năvodărean

M-am născut în București, în 2001 am început să urmez ASE – REI în București, am continuat cu un master la SNSPA, și tot felul de joburi, inclusiv freelancing, până în 2015, când am plecat la Londra. După un an de Londra și 2 ani de Năvodari, am revenit în octombrie 2018 în București, unde am avut un job și am urmat un master pe Securitate Informatică. Iată-mă azi, plecat a doua oară din București, de data asta nu spre Londra, ci spre Năvodari. Mai jos, câteva impresii de la mutarea mea de azi dinspre București spre Năvodari.

  • Îmi iau „La revedere!” de București pentru un timp. Cum mă raportez la asta? Sunt lucruri pro și contra, e pe de o parte o viață destul de activă pe care o aveam in București, cu evenimente, studii și loc de muncă cu prezență fizică, vs. Năvodari, cu lucru de la distanță, mare și multe lucruri online, prea puține offline. Am experimentat timp îndelungat ambele opțiuni, sunt OK cu ambele.
  • Cum am petrecut carantina? Am ajuns la IMC (Indicele Masei Corporale) aferent unei greutăți normale (am dat jos vreo 1-2 kg), am făcut ceva exerciții fizice în casă, am lucrat și m-am distrat strict online, am evitat contactul cu alte persoane. În ansamblu, OK, dar mi-a lipsit ceva contact uman.
  • Sunt conștient că plec din oraș pentru ceva timp, e un sentiment legat de asta.
  • Pe drum, mi-am dat seama cât de dificil e pentru personalul medical, de exemplu, să poarte mască și echipament de protecție anti-COVID ore în șir, de multe ori zile consecutive.
  • Era interesant să merg cu mașina din București spre Năvodari și să mă gândesc că drumul respectiv nu va fi repetat mult timp de-acum încolo. La fel, când m-am apropiat de Năvodari, să văd locații cunoscute, cu emoții aferente (un film văzut recent pe tema emoțiilor).
  • Am avut un stres legat de mutare (disertație master / organizare plecare), dar a ieșit totul bine.
  • Cât va dura șederea mea în Năvodari? Nu știu, deocamdată e pe perioadă nedeterminată. Ce va fi peste ceva timp, voi vedea. Que sera, sera.
  • Mai jos, o poză de azi, ajuns de câteva ore în oraș.

PS: În titlul articolului m-am inspirat din dificultatea numirii unor locuitori. Locuitorii Bucureștiului sunt bucureșteni, dar poate e mai puțin clar că locuitorii din Baia Mare sunt băimăreni, cei din Piatra Neamț nemțeni, iar cei din Miercurea Ciuc ciucani.

PS #2: Am scris un articol întreg fără să răspund coerent la întrebarea – de ce m-am mutat? Răspunsul e privat, însă pot spune că factori externi au cântărit mai mult decât factori interni.

PS #3: A remarcat o amică o sincronicitate – am plecat la Londra în 2015 într-o perioadă similară. Pe 10 iunie 2015 zburam spre Londra.

PS, 2020.05.31: Îmi tot caut lucruri, nu găsesc A, și B, și C. Mă aștept ca asta să se rezolve de la sine după ceva timp.

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.