Muzica mea preferata

In acest mesaj discut despre muzica pe care o prefer.

Cum poti afla ce muzica ascult? Viziteaza pagina mea de Last FM.

Cum se calculeaza topurile Last FM? De unde “stie” Last FM ce muzica imi place mie? Simplu! Exista un mic programel, numi Audioscrobler. Acest program e tot timpul activ pe calculatoarele pe care ascult muzica mai mult de 3 zile. Programul urmareste toate melodiile care se asculta in WinAmp si care au Tag-uri ID3 (si aproape toate melodiile mele preferate au acest tag).

In urma faptului ca Last FM “spioneaza” tot timpul calculatorul meu, poate vedea ce muzica ascult. Desigur, programul are lipsuri: nu poate urmari mp3-urile care nu au tag-uri ID3, cd-urile audio, clipurile youtube, sau videoclipurile pe care le urmaresc pe calculator. Dar e destul de potrivit si asa cum este.

Revenim, acum poti afla ce muzica imi place, de pe pagina mea de Last FM.

Ce poti sa observi pe pagina mea? Observi ca dintre artisti imi place mult Ada Milea, iar dintre melodii, imi place mult melodia “Amy Macdonald – This is the life”. Sa vorbesc putin despre cele doua.

1. Ada Milea

Am auzit prima data de Ada Milea de la un bun prieten in timpul facultatii – prin 2004. Mergea la un concert Ada Milea. Am ramas perplex: “La ce mergi? Ada Milea? Cine mai e si asta?” Ei bine, opinia mea avea sa se schimbe putin timp dupa aceea, cand am inceput sa ascult Ada Milea.

Si a trecut timpul. Acum am toate albumele Adei Milea, unele in mai mult de o varianta. Am fost la trei concerte de-ale ei, din care la doua a cantat (si) in limba engleza. Ada Milea e bine vazuta la Institutul Cultural Roman, ceea nu poate decat sa ma bucure.

Acum stiu destul de bine multe melodii de-ale ei, si ascult muzica cu placere. Ca album, imi place mult albumul “Quijote” (varianta din limba romana).

Ada Milea ma ajuta sa fiu creativ, rupe multe bariere in mintea mea si ma face sa fiu deschis. E si teribil de amuzanta, si replicile sunt foarte haioase.

Poti vedea melodia Andreea, neinclusa pe vreun album aici:

2. Amy Macdonald – This is the life

O fosta colega de munca avea status la messenger cu un link catre clipul YouTube al melodiei. Asa ca am ascultat melodia. Prima data – “Hmmm, e destul de buna”. A doua oara – “Da, merge”. A treia oara “Wow, imi place”. Si intre timp am mai ascultat-o de 800 de ori. :D

Cum ma simt cand ascult melodia? Melodia ma face sa fiu alert, ridica si o problema (non-reala), iar linia melodica e deosebita.

Aici gasesti clipul melodiei:

Dar tie, tie ce muzica iti place?

Nota: pentru concurs www.blog.dric.info si www.g0getit.com.

I am a Digital Marketing freelancer. My expertise is in SEO (Search Engine Optimization) / UX (user experience) / WordPress. Co-founder of lumeaseoppc.ro (series of events on SEO & PPC) and cetd.ro (Book on branding for MDs). On a personal level, I like self-development - events, sports, healthy living, volunteering, reading, watching movies, listening to music.

10 Comments

 • Marius

  2 January 2009 - 13:30

  Lipsesc linkurile :)!

 • Doro

  2 January 2009 - 14:22

  Ada Milea?? O iubesc. Pur şi simplu o iubesc.
  Quijote şi Apolodor le ştiu pe de rost. De restul cântecelor ce să mai spun, e incredibilă.
  Numai bine îţi doresc!

  Ultimul blog post al lui Doro este: Muzica mea vs. Muzica noastră

 • Olivian BREDA

  2 January 2009 - 19:24

  Mersi de observatie Marius :)

 • Olivian BREDA

  2 January 2009 - 19:34

  Doro, mersi de comentariu.

  Ma bucur sa intalnesc alti oameni carora le place Ada Milea. :)

  Numai bine si tie.

 • Mircea Popescu

  8 January 2009 - 09:47

  Si mie imi place ada milea, dar nu as zice ca este muzica. E mai degraba recital de poezie moderna cu acompaniament, un fel de reintoarcere la anii 50 ca stil de livrare a artei lirice.

 • Mircea Popescu

  8 January 2009 - 09:48

  Apropo, stii maurane? (nu stiu daca vb franceza sau nu, dar e un fel de ada milea belgiana de acum 20 de ani. ) Mereu m-am intrebat daca s-a inspirat Ada de la Claudine ori asemanarile sunt intamplatoare.

 • Olivian BREDA

  8 January 2009 - 09:55

  Acum ascult pentru prima oara maurane. Am facut vreo 15 ani de franceza, dar nu-nteleg aproape nimic din ce zice in cantece. :d

  O sa ascult, mersi de recomandare.

 • Doro

  9 January 2009 - 12:11

  Îţi mulţumesc din suflet pentru recomandare! Da, ştiu franceză.

  Ultimul blog post al lui Doro este: Muzica mea vs. Muzica noastră

 • Dacian

  5 February 2009 - 14:53

  Eu ascult Ada, Amy Winehouse, Dixie Chicks, Imogen Heap, Blue October, Simple plan, Panic at the disco si multe altele…nu as putea nici macar o secunda sa ma rezum la 2 artisti… poate 20;)

 • Olivian BREDA

  5 February 2009 - 14:59

  Am descoperit recent Pasarea Colibri, si e deja al doilea cel mai ascultat artist in lista mea de pe Last FM.

  Daca te uiti in statistici, ascult mai multi artisti, doar ca cativa predomina. :) Si Ada Milea e cap de lista. :)

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.