Follow-up: Expoziție Marina-Gabriela Soare – „Wearing the Inside Out” (2019.06.07, Artera)

În data de 7 iunie 2019 a avut loc vernisajul expoziției Marinei-Gabriela Soare„Wearing the Inside Out”, în cadrul Artera.

Mai jos, un album foto realizat de mine la eveniment.

Vezi album Facebook »

Vezi album Google Photos »

Un alt album foto Facebook, realizat de Cristina Bobe »

Descriere eveniment:

Am revenit și îți pregătim un nou eveniment!

Expoziția Marinei-Gabriela Soare – Wearing the Inside Out, curatoriată de Ioana Marinescu deschide pentru 2019 rezidențele Art Factory în spațiul galeriei Artera.

Aceste proiecte personale de tip capsulă, prezintă lucrările unor tineri artiști, gândite pentru un spațiu care promovează medicina, corporalitatea și legăturile conexe care se pot stabili între cele două.

În acest proiect, Marina Gabriela Soare explorează în mod simbolic corporalitatea relațiilor, pornind de la calitatea grafică a firului de ață, atunci când îl integrează în desenele ei sau în sculpturile textile:

„Mă interesează calitățile grafice ale firului, pe care le-am asociat cu sistemul circulator și am început să fiu interesată de anatomia umană, preferând însă o abordare poetică”, explică artista.

Firul roșu, se referă atât la reprezentarea anatomică, cât și la predestinare. E vorba despre posibilitatea de a vedea legăturile destinului dintre bărbați și femei. Pornind de la un substrat folcloric japonez, Marina Gabriela Soare încearcă să urmărească cum anume îi afectează și îi direcționează stările afectiv emoționale pe cei doi parteneri ai unei relații.

Pornind de la tema stărilor emoționale în relațiile de cuplu și la esențializările lor, Marina Gabriela Soare produce o serie de lucrări cu caracter foarte personal, ilustrând aceste trasee psihico-afective, cu un tip de limbaj derivat din ilustrația medicală.

Fie că e vorba despre desenele sau sculpturile textile 3D, „Wearing the Inside Out”, reprezintă și pune în lumină, partea nevăzută a corpului și partea nevăzută a psihicului uman.

„Wearing the Inside Out” este o expoziție care subliniază legăturile dintre corpul uman și transferul afectiv care se produce într-o relație.

Aceasta este cea de-a treia rezidență Art Factory în spațiul galeriei Artera, în 2018, expunând artistele Amalia Dulhan și Denis Simion.

Ioana Marinescu

#artfactoryfest2019
#marinagabrielasoare
#artistsinresidence
#arteragallery
#freshartists

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).