Motivele mele de a crede într-o lume mai bună

coca-cola-logoDe ce cred eu într-o lume mai bună? Vorbesc mai jos despre oamenii care mă inspiră.

 • Jim BAGNOLA e un trainer foarte bun. L-am lăudat în trecut, îl laud și în prezent. Prieten al României și al românilor. Foarte spontan, poate veni rapid cu o reacție. Cu toate reacțiile lui rapide, spune lucruri foarte profunde. E întotdeauna vesel și te amuză. Când vorbește, îți dă idei noi. Cu toate că are multă putere dată de experiență, e un om modest. Știe să te facă să te simți bine. E foarte adaptabil, știe să fie în mod diferit pentru contexte diferite. E deschis la nou. Îi place să te asculte. Se bucură să cunoască oameni noi. E curios. Pune întrebările potrivite. Vine cu răspunsurile corespunzătoare.
 • Carmen CUCUL m-a impresionat în trecut pentru un singur lucru, o amintire pe care am detaliat-o pe blog. O întrebare, una singură și lumea a stat un pic pe loc, mirată și ea de măreția întrebării. Dacă uneori ai impresia că poți înțelege oamenii, că lucrurile nu te pot surprinde, că știi ce va urma, că ești pregătit pentru surprize, ei bine, pentru mine momentul respectiv a fost o înlăturare a ce știam. Un moment uluitor, rămas în mine și în prezent. Un om admirabil nu doar pentru lucrul pe care îl admir eu, dar, totuși, un om pe care îl prețuiesc mult pentru acel lucru. Onorat să fi cunoscut așa om.
 • Horia-Roman PATAPIEVICI – e un scriitor bun. Cel mai bun pentru mine. Aș zice că e cel mai bun și pentru alții, dacă aș putea să îl înțeleg. Sunt situații și fraze și cărți chiar pe care le înțeleg mai puțin. Dar omul din spatele cărților, ideile pe care le transmite, energia și vibrațiile pe care le simt, astea sunt irepetabile. Poate uneori face afirmații cu care nu sunt de acord. Poate, la un moment dat, chiar sunt demonstrabil greșite. Dar, pentru mine, ce spune Horia-Roman PATAPIEVICI e o sinteză a adevărului, o bucurie a emoțiilor, o eleganță a trăirii, o frumusețe a stării de a fi om. Mă bucur că sunt contemporan lui.
 • Nicolae STEINHARDT – schimbător de vieți și model pentru mine de ani de zile. Sigur, nu pot imita multe din gesturile lui. Rămâne însă ca punct de reper, ca stare de comparație. Uneori, nu dă răspunsuri, dar reușește să stârnească întrebarea care să creeze schimbare în mine. Un tip bătrâior (în imaginea din mintea mea), cu barbă, cu un pic de chelie, care e cel mai frumos om pe care îl am în minte. Vesel și sprințar (din caracterizările altora), a avut răbdarea să scrie „Jurnalul fericrii”, apoi să îl rescrie din memorie, apoi să îl re-rescrie, combinând cele două variante. Îi mulțumesc.
 • Cătălin ZAHARIA – pentru calmul cu care produce schimbări iuți-iuți. Pentru simplitatea și banalitatea afirmațiilor care mută lucruri în mine. Pentru seriozitatea și monotonia care îmi dau surprize și mă fac să râd. Pentru șansa întâlnirii. Pentru că mi-a dat ocazia să înțeleg coaching-ul mai bine, să deslușesc mistere despre programare neuro-lingvistică, dar, mai ales, să înțeleg mai bine cum funcționează mintea umană, începând cu chiar a mea. Îi sunt recunoscător pentru că (cred) am devenit un om mai bun în urma întâlnirilor cu el. Și pentru ce am făcut eu cu ce a făcut el din mine.
 • Ionuț CIUCANU – din motive nedefinite foarte clar, dar care țin de buna dispoziție, plăcuta prezență. Și uneori, utilitatea foarte pragmatică în rezolvarea problemelor de hard/soft IT la modul avansat. :)

În România s-a găsit în această perioadă primul aparat care te primește cu colindul, de la Coca Cola România. Aparatul cuantifică intensitatea cu care cântă fiecare grup de colindători și îl transformă în donație către o cauză bună. Cu cât se vor strânge mai mulți colindători, cu atât donatia va fi mare!

Părerea  mea despre automatul Coca-Cola?

 • Cred în dorința românilor de a ura altora, pentru o lume mai bună?
 • Sper că cauza curentă să arate că oamenilor le pasă.
 • Ideea mi se pare foarte frumoasă, binele e crescut exponențial – faci bine și cântând și ajutând o cauză, și în tot timpul ăsta te bucuri și de plăcerea unei sticle de Coca Cola.
 • Dacă uneori românii au tendința să pornească lucrurile mai greu, odată o idee lansată, cred că se pot motiva să adere la o cauză și să schimbe lumea în bine.
 • Mai cred că schimbările mari încep prin pași mici.

Programul automatului Coca-Cola:

 • Constanta, Maritimo Shopping Center – 13 decembrie
 • Iasi, Palas Mall – 15 decembrie
 • Brasov, Unirea Shopping City – 17 decembrie
 • Ploiesti, Ploiesti Shopping City – 18 decembrie
 • Craiova, Electroputere Mall – 20 decembrie
 • Timisoara, Iulius Mall – 22 decembrie
 • Oradea, Lotus Mall – 23 decembrie

 

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

3 comentarii la „Motivele mele de a crede într-o lume mai bună”

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).