Cum faci linkbuilding în 2021?

Să zicem că te interesează promovarea unui business. Te-ai gândit că a cumpăra linkuri e o idee bună.

Cum văd eu lucrurile?Deși se practică foarte mult în România cumpărarea de linkuri, și probabilitatea ca Google să te penalizeze nu e așa de mare, eu aș fi un pic sceptic în a cumpăra linkuri.

O metodă mai bună ar putea fi content marketingul.

Legat volumul de linkuri necesar pentru a ajunge în locurile fruntașe, îți poți răspunde singur la întrebare – iei câțiva termeni care te interesează și vezi volumul de linkuri ale celor aflați pe locurile 1-5 pe acele cuvinte cheie, și apoi compari cu site-ul tău.

Poți vedea astfel unde ești tu comparat cu competiția fix pe termenii care te interesează.

Ai 10 query-uri gratuite pe lună cu Moz.com pentru compararea linkurilor competiției.

Dacă vrei să te bați “mai serios” pe linkuri, sugerez un abonament plătit pe Ahrefs.com.

Însă nu e totul linkbuilding, sunt și alte lucruri care contează, de la cum îți faci site-ul (SEO tehnic), la cum structurezi conținutul pe site (structurarea informației pe site).

În acest sens, content marketingul poate fi o idee mai bună – vei porni de la optimizarea unor articole dedicat pe niște cuvinte cheie (structurarea informației pe site), vei optimiza intens acele pagini, nu neapărat tot site-ul (SEO tehnic), și te vei bate pentru linkuri care să fie mult mai naturale decât cele obținute prin cumpărarea de linkuri.

Sunt mult mai fan al content marketing-ului decât al linkbuilding-ului prin cumpărarea de linkuri.

Dar, ce-i drept, e și mai greu.

Gândește-te așa – Google e în top 3 business-uri la nivel mondial, și enorma majoritate a veniturilor lui sunt din promovarea făcută pe Google Ads. Crezi că e fan al unor încercări de manipulare prin linkbuilding de tip cumpărare de linkuri? Gândește-te ce algoritmi are Google în prezent în a își da seama dacă cineva încearcă să îi manipuleze algoritmii prin cumpărarea de linkuri, și gândește-te cât de evoluați vor fi acei algoritmi pe măsură ce vor trece anii.

Linkbuilding, în opinia mea, prin cumpărarea de linkuri, are un viitor foarte limitat. Nu îl văd bine pe termen lung, poate nici mediu.

Încă “merge” în România, dar nu aș miza pe asta.

Să cumperi linkuri în 2021 e ca și cum tragi tare pe un cal deja abuzat. :)

Google e o companie foarte profitabilă care trăiește dintr-un model de business total opus cumpărării de linkuri, dacă alții încearcă să îl manipuleze ei pierd bani. Cam ce algoritmi crezi că au care să încerce să oprească asta?

Thomas Hawk - Latte Google Style
Thomas Hawk – Latte Google Style, https://flic.kr/p/cY2ss9

PS, 2021.09.22: Buying Links (& 6 Risky Black Hat SEO Tactics to Avoid in 2021 (And Their White Hat Alternatives)).

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.