Rețetă banală: humus gătit acasă

Vă prezint o scurtă rețetă pentru un produs mai atipic – humus. Am descoperit rețeta acum câteva luni și e mâncarea pe care o fac eu cel mai des.

Ingrediente:

Mod de preparare: se pune o cutie mică de năut în recipient mixer, deasupra se pune jumătate de borcan pastă de susan. Se amestecă cu mixerul. Se pune în recipiente. Recomand să nu se țină la frigider mai mult de 2 zile.

Mixerul e acesta, l-am cumpărat de Black Friday 2018 la 130 de lei, acum e 150.

De ce țin la rețeta asta? Pentru că e combinație între sănătos, delicios (cel puțin mie îmi place), ieftin și ușor de pregătit.

Nu știu dacă v-ați dat seama, dar eu nu prea gătesc mai mult decât „se pun în recipient și se fierb”.

Eu îmi cumpăr ingredientele de la Carrefour, mai au un fel de pastă de susan și la borcan de sticlă, n-am văzut mare diferență între ele. Din cele două din poză, năutul sub brand propriu Carrefour e mai convenabil la preț.

Album foto Facebook »

Album foto Google Photos »

Recomandare primită pe un forum, alternativă la pasta de susan din comerț: „încearcă să cumperi semințe de susan, să le rumenești, să le pisezi și să le freci cu nițel ulei”.

O alta, tot pe forum – pentru cei care vor „să aibă puțin gust, mai scapă în blender 1-2 căței de usturoi și niște sare. Îl asezonezi la servire cu ulei de măsline și/sau boia de ardei.”

Altă idee, pe Facebook: „Merge și cu mai putina tahini dar dacă îți place pui cât vrei:) și cu zeama de lămâie, usturoi..”

Altă idee, Facebook: „Pune o parte din pasta de susan separat în mixer, cu 4-5 frunze de busuioc, 2-3 căței de usturoi, câteva migdale prăjite și o lingură de ulei de măsline. Amestecă cu humusul!”

Altă idee: „Plus lămâie, usturoi, ulei de măsline și un poco de kefir. Sare chimion și boia după cum te taie papila.”

Alte idei de combinații »

PS:

Humus
Via »

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).