Translate the article to English (Google Translate)

Notă: Articolul de mai jos este mai vechi de 9 ani de zile!

Follow-up: Familia. Sub asediul modernității – Daniela Buzducea, Mihnea Măruță, Cristian Șoimaru, Andrei Crăciun (2013.05.08)

Primul modul de discuţii din cadrul seriei “Valori şi Modele” propune o dezbatere deschisă în jurul ideii de familie şi a relevanței sale în contextul unei culturi sociale tot mai puţin sprijinite pe valorile tradiţionale.

Organizatori – Minți Deschise (FaceBook, Twitter, LinkedIn). Album foto al organizatorilor.

Mai este importantă familia? Mai avem nevoie de familie? În ce fel s-au schimbat raporturile din interiorul său odată cu avântul luat de filosofia egalităţii dintre sexe? Care sunt provocările contemporane şi ce greutăţi trebuie puse în balanţa dintre viaţa profesională şi cea familială? Mai suntem dispuşi să facem compromisuri pentru o viaţă de familie sau toate sacrificiile sunt îndreptate către gonflarea unui eu profesional? În ultimă instanță, ce fel de societate ne pregăteşte viitorul, în condiţiile în care prezentul românesc e compus din familii separate, în care părinţii au plecat la muncă în străinătate, iar copiii au rămas acasă în grija bunicilor?

Sunt doar câteva din întrebările propuse speaker-ilor invitaţi să vorbească în cadrul discuţiei despre familie, dar şi publicului participant.

Participa:

  • Daniela Buzducea (expert advocacy)
  • Mihnea Măruță (jurnalist)
  • Cristian Șoimaru (activist civic și social)

Moderator: Andrei Crăciun

Aceasta conferință a avut loc în data de 8 Mai 2013 la Hotel Marshal Garden din Bucuresti. Calea Dorobanților nr. 50B, Sector 1, București.

Fotografii (full-screen?):

Video (conferința începuse deja de vreo 20-30 de minute când am început să filmez):

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.