Cel mai bun browser din ultimii 8 ani – FireFox Quantum

Am testat, de-a lungul anilor, mai multe browsere. Am folosit, desigur, la început, Internet Explorer, am trecut pe Netscape Navigator pentru funcționalități sporite, Opera pentru viteza de lucru sporită, Mozilla FireFox pentru numeroasele extensii, Google Chrome pentru viteză și ulterior pentru extensii.

De când a apărut Google Chrome (2008), și, ulterior, de când am început să îl folosesc mai intens (2009/2010), nu am găsit un browser mai bun. Mai foloseam Mozilla FireFox pentru unele extensii, o variantă mai veche de Opera (12) pentru abilitatea de a deschide ușor câteva sute de taburi, dar cam asta a fost tot.

Safari, Edge, alte browsere nici nu se apropiau de combinația între viteză, memorie ocupată și extensii. Pe anumite aspecte, existau browsere mai bune – Mozilla FireFox la extensii, alte browsere la viteză și memorie. Dar nimic care să fie semnificativ mai bun, în ansamblu.

Intră în scenă – FireFox Quantum (DOWNLOAD »). Are toate trei aspectele mai bune decât la Google Chrome: viteză, memorie, extensii (la acest punct e discutabil, dar pentru nevoile mele sunt mai bune cele ale FireFox decât cele ale Google Chrome).

Review-uri în limba engleză:

Un lucru care îmi place mai puțin e că pe Google Chrome puteam să tastez un site în bara de adrese, și completa automat tot URL-ul, nu doar prima pagină. Adică, dacă vizitam constant site.ro/pagină.html, pe Google Chrome puteam scrie „sit”, și se completa tot URL-ul. În FireFox Quantum se completează automat site.ro, fără să se completeze /pagină.html. Trebuie să apăs săgeată jos și Enter, nu pot da direct Enter. Pare o observație minoră, dar e unul din cele mai repetitive taskuri pe care le fac în browsere.

Extensii pe care le folosesc eu:

2017.11.29: How to Switch Browsers Without Losing Everything

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

4 comentarii la „Cel mai bun browser din ultimii 8 ani – FireFox Quantum”

  1. Nu reusesc sa ma impac cu Firefox, versiunea 57. Imi mananca 4 GB RAM, niciodata n-a fost asa ceva, il folosesc de ceva timp (Speed Dial.Every Sync .Windscribe), a trebuit sa trec pe Chrome.

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).