Partea tehnică a văzutului unui film

Cu ce să vedeți filme pe laptop/PC? Îmi place mult VLC (gratuit, cam orice sistem de operare) pentru a vedea filme.

Cum descărcați subtitrări pentru un film? Eu folosesc BS.Player. Poți descărca rapid și simplu subtitrări. Alternativa e să căutați la Google „subtitrare/subtitles [numefilm]”. Titrari.ro este un site bun de subtitrări în limba română.

Cum știi că un film se va vedea bine la calculator? Un film poate fi văzut la calitate mai bună sau mai slabă. În general, dimensiunea fișierului unui film poate fi un indiciu despre calitatea tehnică a filmului.

Cum alegi un alt audio pentru film? Există posibilitatea ca un film să aibă o variantă audio dedicată regizorului, cu comentarii și discuții despre film. În acest caz, în programele de calculator se poate alege o altă variantă (un alt track) audio al filmului. La televizor e posibil să nu aveți această opțiune.

Setare specifică? În BS.Player, pe PC, vedeți opțiunea cu „cut top and bottom in full screen mode”, sugerez să nu alegeți să taie din film. E o setare implicită, trebuie debifată.

Limbă subtitrare? Eu mă uit la filmele în limba engleză cu subtirare în limba engleză. Musical-urile, în mod special, le văd astfel.

Afișare diacritice? Dacă nu se văd bine diacriticele pe calculator sau televizor, aveți două opțiuni: 1. Eliminare diacritice. 2. Alegerea unei encodări în program, în așa fel încât să fie afișate corect diacriticele. Cu alte cuvinte, la fontul pentru subtitrări, alegeți un encoding care permite diacritice (Central European, Unicode, UTF etc.).

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).