Analizez mai jos site-ul “Dezvoltare Financiară” – site pe tema educației financiare gestionat de Cornel Ciobanu, Financial Engineer.
Vedeți site »
Un video cu partea tehnică:
Câteva puncte:
- Numele cursului e un joc, probabil, după dezvoltare personală și partea financiară. E un termen OK ales, înțelegi și ce își propune (dezvoltare) și domeniul (zona financiară).
- Cursul începe cu un principiu general care mi se pare foarte potrivit: “The more you learn, the more you earn.” Deținătorul site-ului e deschis, și sugerează că se pot folosi mai multe surse pentru a învăța, e chiar indicat să faci asta.
- Mai mult, un alt sfat este să nu te uiți la toate clipurile odată. Un filmuleț o dată la 2-3 zile, ia-o încet.
- Mie îmi place mult seria de clipuri video a celor de la Moz, Whiteboard Friday – Moz. În mod similar, pe acest curs poți vedea pe atât pe un ecran TV, cât și pe o tablă informații, ajută mult la a îți face o hartă mentală a informațiilor.
- Un principiu pe care l-am aprofundat într-un clip este legat de faptul că investițiile presupun riscuri – ai risc mic? Profitul potențial e mai mic. Risc mare? Profitul potențial e și el mai mare.
- Site-ul este interactiv, cu întrebări și răspunsuri.
- Întrebările de la finalul unui curs nu sunt pentru a te testa, ci te pot ajuta să pui în altă lumină informațiile.
- Autorul te face să te gândești la lucrurile prin care ai trecut, dar fără să te oblige să reții anumite lucruri.
- Este un vorbitor foarte rațional și logic.
- Mi s-a părut interesant, că pe modelul SMART (SMART criteria – Wikipedia), atunci când îți pui un scop, ai grijă să fie detaliat.
- Îmi place că autorul are curajul să spună că unele materiale nu sunt corecte pe Net – contează gândirea critică, și să poți lua o decizie despre asta. Am scris și eu un articol, în care sunt de acord cu această observație – Dacă totul este adevărat pe Internet, atunci nimic nu este adevărat! Despre gândirea critică pe Internet – Blog de Olivian Breda.
- BVB, NYSE, NASDAQ – exemple de burse majore menționate.
- Poți afla despre acțiuni, obligațiuni, opțiuni, futures contract, contract for difference (CFD). Chiar dacă termenii sunt greu de înțeles, autorul reușește să facă termenii mult mai clari.
- Clipurile sunt pe Vimeo, nu youtu.be. E o variantă premium de folosire a conțintului video, ajută la impresia de brand premium.
- Nu am avut nicio problemă să accesez site-ul inclusiv pe mobil.
Există mai multe platforme aferente site-ului:
- Cornel Cash – YouTube;
- Cornel Cash on Vimeo;
- Cornel Cash (@cornelcash) • Instagram photos and videos;
- Cornel Cash | Facebook;
- Cornel Cash (@cornelcash) / Twitter;
- Pinterest;
Despre site:
Poti sa iti imaginezi cum ar fi daca nu ai avea credite si toti banii pe care ii dai pe rate sa ii folosesti pentru lucruri pe care le meriti?
Cursurile online de dezvoltare financiara te ajuta sa inveti ce trebuie sa faci pentru a ajunge la relaxarea financiara pe care o meriti.
Inveti despre bani si cum sa faci sa ai mai multi. Castigi timp cu ajutorul videoclipurilor pentru ca poti obtine mai multa informatie intr-un timp mai scurt. Poti urmari videoclipurile oricand vrei tu de pe orice device. Ai acces exclusiv la cele mai bune cursuri online de dezvoltare financiara. Si la cele mai bune resurse pe care sa le folosesti in functie de preferintele tale.
Cursurile contin lectii practice de educatie financiara corecta si completa, care te invata despre bani si conexiunea acestora cu toate lucrurile. Inca de la inceputul cursurilor, vei stii sa folosesti avantajele in favoarea ta si ce faci ca sa te feresti de dezavantaje.
Vedeți site »