Follow-up: Pr. Dominik Markl – Deuteronomul – Învățătură pentru o nouă generație (Centrul Sf. Petru și Andrei, 2018.10.17)

În data de 17 octombrie 2018 a avut loc la Centrul Sf. Petru și Andrei conferințaDeuteronomul – Învățătură pentru o nouă generație”, susținută de Pr. Dominik Markl. Moderatorul întâlnirii: Pr. Lucian Dîncă. Traducător: Pr.dr. Victor-Lucian Georgescu. Gazdă și organizator: Pr. Iulian Dancă.

Mai jos, imagini și înregistrarea audio și video a evenimentului.

Înregistrarea video a evenimentului:

Vezi lista cu toate clipurile »

Prezentarea PowerPoint:

Album foto pe Google Photos »

Album foto pe Facebook »

Înregistrarea audio a evenimentului »

Această conferință a arătat de ce A Cincea Carte a lui Moise, anume Deuteronomul, poate foarte bine să fie cea mai importantă carte din istoria religiei. În ultima zi a vieții sale, Moise îl învață pe poporul lui Israel ceea ce el însuși învățase de la Dumnezeu în munte, în Horeb. El cere ca israeliții să ofere această înțelepciune spre învățătură noii generații pentru toate generațiile. Nicio altă carte din Biblie nu subliniază nevoia de catehizare a tinerei generații atât de mult ca Deuteronomul. Așadar, Deuteronomul se află în miezul Bibliei și este un punct de plecare pentru dezvoltarea Iudaismului, fără de care nici Creștinismul, nici Islamul nu s-ar fi putut dezvolta. Mai mult decât atât, mesajul Deuteronomului este în special important pentru vremea noastră. În vremuri de mare schimbare, religia poate rămâne o forță creativă numai prin interpretarea inteligentă a surselor ei tradiționale. Moise este primul mare interpret al Iudaismului. Isus este cel mai mare interpret pentru Creștinism (Ioan 1:18). Ar trebui să învățăm de la amândoi.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.