Despre vaccinul anti-Covid din surse mai puțin sigure

Mai jos, opinia mea pe tema – ce fac dacă am de ales între un vaccin mai sigur și altul mai puțin sigur (ipotetic, unul rusesc/chinezesc)?

Dacă am de ales între a nu mă vaccina și a mă vaccina cu un vaccin mai nesigur, aleg vaccinarea. Nici nu am vreo dlilemă aici.

Dacă am de ales între a aștepta un termen relativ scurt (o lună – două) pentru un vaccin mai bun (mi s-a întâmplat recent, disponibil Astra Zeneca, dar într-o perioadă scurtă eram destul de sigur că am opțiune mai bună – Moderna, la Năvodari), voi alege, foarte probabil, să aștept.

Cred că oamenii nu înțeleg diferența între certitudine și risc, și între grade de risc – dacă nu te vaccinezi ai o mare probabilitate să iei un virus și un risc mai mare să pățești ceva. Dacă te vaccinezi, ai, potențial, niște riscuri, dar acelea probabil sunt mai mici. Chiar și de la state totalitare.

F.E.A.R. = False Evidence Appearing Real.

Ne e frică de teroriști, rechini și avioane, și murim de diabet și boli de inimă. Și de aer poluat.

Răspunsul meu cred că e – ce va zice știința la momentul respectiv. Dacă peste 2 luni se aprobă de către entități competente “Faceți așa, sfat pe baze științifice”, mă voi plia pe acest răspuns.

jeanneg. - Second Covid Vaccine for Mom Today
jeanneg. – Second Covid Vaccine for Mom Today, https://flic.kr/p/2kwwddQ
Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.