Follow-up: Elena Blănaru (biolog) – Despre evoluție (2014.02.09, Biserica „Sfinții Chiril și Metodiu”)

În data de 9 februarie 2014, a avut loc la Biserica „Sfinţii Chiril şi Metodiu” (paraclisul studențesc din Agronomie), conferința ținută de Elena Blănaru (biolog): „Despre evoluție. «Lumea a apărut în milioane de ani prin evoluție» – oare așa să fie?…”.

Mai jos, fotografii + video de la eveniment.
Despre evolutie, cu Elena Blanaru - 034-size

Înregistrarea video:

Înregistrarea audio (click pentru download).

Fotografii:
[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”100050990853086188413″ ualb=”5978492563018020321″ imgl=”fancybox” style=”windows” shape=”rectangle” size=”640″ num=”100″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″]

Partajează pe WhatsApp

10 comentarii la „Follow-up: Elena Blănaru (biolog) – Despre evoluție (2014.02.09, Biserica „Sfinții Chiril și Metodiu”)”

 1. Draga Elena,

  Te felicit pentru deschiderea ta in a aborda astfel de teme de actualitate.
  Daca ai gasit sursele principale in domeniu – ma refer la Parintele Serafim Rose, la Profesorul Paulescu si la Parintele Dan Badulescu (vezi http://www.hexaimeron.ro)

  Cu respect,
  Marian

  PS Felicitari si lui Olivian pt subiectul promovat!

 2. Sunt cumva dezamagit…..

  Ma asteptam sa gasesc si eu, in sfarsit , o dovada ca anumite persoane au fost, in trecut, maimute!

  Ma refer aici, in special, la soacra-mea……

 3. @Cătălin – e o glumă cu oamenii care cred că își folosesc doar 10% din creier, chiar își folosesc doar 10% din creier. Și gluma similară e cu oamenii care cred că se trag din maimuțe e că chiar se trag din maimuțe. :))
  Poate soacra ta va intra pe Internet și nu îi va plăcea să citească asta. :)

  @Costică: Mulțumesc și eu.

 4. @ Olivian

  Nu stii ce mare idila e intre mine si soacra-mea!

  Mai glumim si noi, altfel trece viata pe langa noi degeaba….

  Si zicea un parinte, predica la Duminica Vamesului si a Fariseului: de ce sa fim mereu seriosi , sobri, inchipuindu-ne ca, daca suntem asa, suntem MAI BUNI , daca nu cumva si mai credinciosi ,ravnitori, smeriti si ,in special, stapanitori ai unei „teologii” mai inalte decat semenii nostri????

  Eu am convingerea mea ca Dumnezeu ii iubeste pe aceia care , desi traiesc intr-o simplitate a gandirii, fara a filosofa si a teologhisi cand chiar nu e cazul, se exprima cu naturaletea fiintei lor.

  Altfel zis: sunt mai sinceri decat cei care se bat cu caramida in piept cu aceasta vorba (devenita lozinca) :”Sunt mai bun, stiu mai multa teologie! Acest aspect al vietii mele merita impus altora!”

  Scuze de off-topic.

  P.S. Soacra-mea nu stie ea cum e cu internetul…..

 5. Ai dreptate cu treaba cu 10% din creier!

  Dar sa nu exageram: 10% e mult in anumite situatii concrete.

  Daca e cazul…..dau nume!

 6. De mult asteptam sa se vorbeasca de un asemenea subiect important. Traim intr-o lume a indiferentei si nu vedem, ca urmare a descoperirilor stiintifice, ce complexa este fiinta umana. Nici cel mai performant calculator nu se compara cu una din celulele corpului nostru. Noi nu am participat cu nimic la crearea miliardelor de celule care ne formeaza si totusi le avem si ne folosim de ele gandind, simtind, comunicand si observand ce se intampla in aceasta lume. Cunoasterea stiintifica iti permite sa vezi cat de extraordinara este orice fiinta si sa vezi din ce elemente complexe este creata… cred ca studierea acestor lucruri este o lauda adusa lui Dumnezeu.

 7. @ George

  Da, cunoasterea este o lauda adusa lui Dumnezeu….

  Ma refer aici la ingineria genetica, armamentul nuclear, masinariile de razboi….

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).