De ce IrfanView?

irfanviewIrfanview îmi e util pentru simplitatea lui. Ocupă, cred, foarte puține resurse și se mișcă foarte rapid. Apăs să se deschid o poză și pac! poza se deschide imediat.

Îmi mai e util pentru a schimba rapid formatul unui fișier. Pot face o fotografi poză în Paint, și apoi deschid poza în Irfanview dau filee save as și aleg ico și am obținut foarte rapid un favicon pentru un site / blog.

Folosesc IrfanView și pentru batch conversion / resize / rename. Astfel, pot redimensiona relativ rapid, și, evident mult mai rapid decât dacă aș procesa fișier după fișier o serie mare de de fișiere. Pot aplica filtre de culoare, pot pune watermark-uri, pot redimensiona rapid multe fișiere. De exemplu, dacă am în calculator o arhivă foto de 80 de GB, pot pune un batch resize pe tot folderul și în termen de câteva ore pot obține o colecție de poze care să încapă în DVD-uri. Sigur, pozele vor fi comprimate, vor fi la o rezoluție mult mai mică, dar am garanția că dacă pierd cumva accesul la cei 80 de GB de poze, pierd un lucru mult mai important decât calitatea de la o poză foarte mare la una mică. E o pierdere, dar pierd mult mai puțin în felul acesta (e mai OK să am toate pozele la calitate slabă salvate, decât să nu am nicio poză salvată_.
Nu îmi e util IrfanView browser, foarte rar l-am folosit. Pentru redenumire fișiere în general apelez la Total Commander sau … nimic.

Așadar, Irfanview.

I am a Digital Marketing freelancer. My expertise is in SEO (Search Engine Optimization) / UX (user experience) / WordPress. Co-founder of lumeaseoppc.ro (series of events on SEO & PPC) and cetd.ro (Book on branding for MDs). On a personal level, I like self-development - events, sports, healthy living, volunteering, reading, watching movies, listening to music.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.