Cum traduci un text in romana usor?

Din 8 mai 2008, se poate traduce un site din foarte multe limbi in limba romana. Cum? Simplu: prin Google Translate.

Ce limbi sunt suportate? A, nu multe, doar araba, bulgara, ceha, chineza, coreeana, croata, daneza, engleza, finlandeza, franceza, germana, greaca, hindi, italiana, japoneza, norvegiana, olandeza, poloneza, portugheza, rusa, spaniola, suedeza. :)

Poti sa traduci un text, un cuvant sau un site. Poti traduce in romana sau din romana.

Cum stie Google atatea limbi? Mecanismul prin care Google Translate „stie” asa de multe limbi cred ca este urmatorul: Google are un algoritm de traducere romana-engleza si unul engleza-romana. E posibil ca in loc de engleza sa fie alta limba (gen esperanto). Apoi Google traduce din engleza in alta limba. Adica nu traduce direct spaniola-romana, ci merge asa: spaniola-engleza-romana. Si invers, nu traduce din romana in araba direct, ci merge pe calea: romana-engleza-araba. De aici probleme cu ordinea cuvintelor in fraza.

Care-i partea cea mai tare? Google Translate stie o gramada de limbi – asa ca daca vrei sa traduci din Chineza in romana RAPID si GRATIS e destul de Ok solutia asta.

Ca defect – incorectitudinea in proportie de vreo 20% (are probleme sa isi dea seama ce inseamna unele cuvinte in context, nu stie toate cuvintele si nu pune ordinea in fraza foarte Ok).

Tragand linia, daca imi ziceti alta solutie de tradus din si in romana din vreo 15 limbi la rata de 3 -4 pagini pe ora, o adopt imediat.

Lansarea acestui site al Google se pare un eveniment deosebit.

Go visit Google Translate!

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

0 comentarii la „Cum traduci un text in romana usor?”

 1. nici macar nu merge sa traduca un site :(

  am bagat in casuta aia site asta http://www.mysro.cn este site in chineza care nu intelegi nimik :-” si am introdus site ala acolo si imi apare niste patratele :-w

  daca stii u cum sa al traduca contacteazama te rog frumos la id Radio_Manele33 te rog frumos

 2. Va rog ajutati-ma ! Nu pot sa traduc ´ëààîïæ•òñ¾­áì衹ý in engleza sau romana. Am incercat si pe google translate si pe babelfish dar nu merge :|

  Va multumesc!

 3. Ok, multumesc pt ca ai incercat sa ma ajuti, dar ai o lista cu site-uri de tradus, sau te rog zimi cateva site-uri de tradus in afara de babelfish si googletranslate.
  Multumesc!

 4. Va recomand sa vizitati si http://www.translatoare.ro. Veti beneficia de traducere, pronuntare si corectare online in cele mai importante limbi de circulatie internationala. Instrumentul utilizeaza tehnologiile Google Translate si Microsoft Bing Translator. Este o aplicatie autohtona online care merita incercata!

 5. asa dori sa traduc fraza asta in romana are cine sa ma ajute pls….( o cessate di piagarmi o lasciatemi morir luci ingrate dispietate piu del gelo piu del marmi fredde e sorde ai miei martir.)

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).