Cum alegi furnizorul de hosting? Cum ȘTII să alegi între 20 de oferte de hosting diferite?

Update, 2018.05.09: Pentru cei interesați de WebFactor, vedeți și comentariile de aici ».

Întrebare:
„este timpul sa imi iau un domeniu si o gazduire pentru blogul meu. Conditiile de hosting sau gazduire sunt, totusi, atat de ambigue, contradictorii, incat am decis sa ma adresez primelor 20-30 de siteuri specializate in acest domeniu pe care le-am gasit pe o simpla cautare Google. Astept, cu nerabdare, raspunsurile lor. […]

Daca, la randul vostru, imi puteti recomanda un site de gazduire/ domeniu/ hosting va raman recunoscatoare.”

Răspunsul meu, mai jos.

Salut,

cred că pornești de la premisa greșită. Tu pornești de la ideea – „voi întreba 10 servicii de hosting, voi cumpara bit cu bit și voi alege.” Dacă mergi așa, cel mai ieftin e să iei pe sume de nimic hosting nelimitat cu trafic nelimitat pe site-uri „de afară”. Când vei face efectiv chestia asta, o să te lămurești de ce traficul din România e bine să fie gestionat de furnizori care au servere în România.

Un aspect încă și mai important e relația cu customer service-ul. Inevitabil, apar probleme. Inevitabil, se întâmplă lucruri. Contează enorm cum se poartă customer service-ul cu tine.

Și contează să ai o rată mică de erori din partea furnizorului. Dacă îți pică site-ul, să fie în principal din vina ta, și ei să te ajute să gestionezi.

Iar asta nu vei putea niciodată să o gestionezi cu o comparație între oferte „20 de gb la 10 lei pe lună sau 18,5 gb la 9,5 lei pe lună?”. Decizia nu aici se ia la hosting, nu asta contează. Îndrăznesc să spun chiar că cifrele astea sunt irelevante.

Contează pe partea furnizorului – uptime-ul la modul general și lipsa problemelor din partea furnizorului, în mod particular, iar pe partea client-furnizor contează customer service.

Update, 2018.05.09: Pentru cei interesați de WebFactor, vedeți și comentariile de aici ».

În aceste direcții, eu personal am o impresie foarte bună despre webfactor.ro, ți-i recomand. Am avut clienți recomandați de mine către ei care au fost nemulțumiți, dar în general au fost OK. De asemenea, Simplenet și MxHost.

Dacă sfatul meu ți se pare nefondat, îți sugerez să cauți pe Internet discuții pe tema „Ce furnizor de hosting să aleg?”. Și vezi ce au răspuns alții la dilema asta.

Notă: Întrebare de pe: Comert Electronic.

Partajează pe WhatsApp

11 comentarii la „Cum alegi furnizorul de hosting? Cum ȘTII să alegi între 20 de oferte de hosting diferite?”

 1. Eu am majoritatea website-urilor tot la Webfactor, sunt multumit, nu au fost probleme notabile, suport politicos si priceput).
  Am avut si la despregazduire.ro (cu exceptia unei probleme cu adevarat grave aparute acum circa un an, dar cand m-au ajutat sa-mi recuperez toate site-urile, nu am avut probleme cu ei, un cunoscut are aici un website cu 400…600 vizitatori unici pe zi fara probleme).
  Am administrat website-uri si la hostway (mi-au placut foarte mult), globehosting (hmmm…au fost si mici probleme, dar nu notabile), hangarhosting (putin timp, fara probleme, par seriosi), iar acum am luat pentru cineva de la hostico (suport foarte politicos, imi place cum se”misca”, imi place din ce in ce mai mult, cred ca o sa iau si pentru mine).
  Am auzit lucruri bune si de xservers si mxhost, vreau sa iau pentru mine.

 2. Eu am incercat diferite firme de hosting, am avut si hosting free, insa am avut prea multe probleme, poti ajunge la un momendat de nervi sa crezi ca mai bine iti gazduiesti site-ul pe propriul pc.
  Acum am host de la un prieten care are o firma noua insa are mai bine de 4 ani experienta, il intreb cu drag ceva legat de hosting.
  Nu mai sunt obligat sa fiu politicos cu persoane neserioase care imi spun ca ma cauta ei si imi raspund dupa o saptamana…

 3. Eu una nu am apelat niciodata la hosting gratuit. Sunt de parere ca daca este gratuit nu este 100% sigur. Lucrez cu o firma de ceva timp si nu am avut probleme. Sunt foarte multumita de ei.

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).