Translate the article to English (Google Translate)

Notă: Articolul de mai jos este mai vechi de 14 ani de zile!

Cum alegi culorile pentru un blog sau site?

Discut in acest mesaj despre alegerea culorilor blogului sau site-ului. Alatura-te mie in aceasta expedite in lumea culorilor. :D
O prima solutie ar fi inspiratia proprie. Stii ca rosul se potriveste cu negrul, ca albastrul si verdele se impaca si lista poate continua. Insa la un site rareori ai doar doua culori si decizia paletei de culori e de 5 culori pentru un site cu putine diferente (adica poate fi si mai mare de 5 culori). Inspiratie, emotii? Poate da, poate nu.

O a doua solutie ar fi „inspiratia” altora (cuvant delicat pentru copiere). Vizitezi niste site-uri pe baza culorii rosu, sa zicem, si vezi ce tema de culori au folosit ei. Dupa aceea, brusc iti vine si tie inspiratia. Eventual imbunatatesti tema cu mici variatii.

Si a treia solutie? Acu-i acu. :D Cum ar fi insa daca temele de culori ar avea un loc al lor, al pasionatilor de culori? Daca aceste teme de culori ar primi note in functie de cat de bune sunt? Daca ai putea vedea care sunt cele mai populare teme de culori? Daca pentru curajosii ca tine care au ales solutia unu (inspiratia proprie) sa poata trimite optiunile lor si sa primeasca feed-back. Eee, n-ar fi bine? Uite aici cea mai buna solutie a culorilor pe care o cunosc eu:
http://www.colourlovers.com/

Un site banal, cu o culoare un pic rece (gri), dar asta doar pentru a pune in evidenta frumusetea paletelor de pe el. Poti gasi acolo de la culori pana la palete de culori. Ai si patternuri (mici imagini care pot fi folosite pe fundalul unui site). Toate au un numar de vizite, au un rating (note date de vizitatori), si eventual au si comentarii.

Site-ul al treilea e o combinatie intre solutia 1 si 2. Si le face mai bine pe amandoua. Astfel, daca ai inspiratie, iti postezi ideea pe site si afli reactiile unor profesionisti. Daca nu ai inspiratie, vei putea sa te „inspiri” din cele mai bune teme de culori actuale.

Decizia e mult mai usoara asa. ;)

Ultima modificare în: 2 septembrie 2012, la ora: 09:26.

Partajează pe WhatsApp

Un comentariu la „Cum alegi culorile pentru un blog sau site?”

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.