Academia de Film & Sunet CINEIMPACT susține cinematografia non-ficțională oferind 6 burse studenților români și un grant de 1.000 euro pentru cel mai bun film

În perioada 25 August – 8 Septembrie 2019 se va desfășura la Sibiu a 5-a ediție a Academiei CINEIMPACT – program internațional prin care filmul documentar și docu-ficțional devine un instrument de dezvoltare personală, profesională și comunitară.

Studenți din țări precum Suedia, Italia, Statele Unite ale Americii, Spania, Hong Kong, Anglia, Brazilia, Germania, Ghana, Slovacia, China, Olanda, Turcia, Elveția, România etc au creat in cadrul edițiilor anterioare peste 20 de filme. Printr-o metodă dezvoltată și apreciată internațional încă din anul 2010, Cineimpact sprijină educația, producția și inovarea cinematografică prin stimularea cooperărilor structurale între Filmul Documentar și Sunet, între Ficțiune și Non-Ficțiune, între Cinema și Antropologie Vizuală.

În dorința de a susține dezvoltarea studenților și profesioniștilor emergenți din România, Academia CINEIMPACT oferă 6 burse care dau șansa participanților să creeze un film prin parcurgerea fazelor de pre-productie, producție și post-producție, într-un program de dezvoltare cu rezultate recunoscute la nivel internațional. (Studenții care vor primi burse vor avea de plătit doar taxa de înscriere de 100 de euro.)  În plus, cel mai bun proiect va fi premiat cu un grant de 1.000 de euro.

Aplicanții vor fi ghidați în explorarea aventurii Cineimpact de 3 Tutori:

  • Ger Duizjings – Antropolog și Realizator de filme documentare experimentale, reputat pentru expertizele sale în Antropologie Urbană și Europa de Sud-Est;  Prof. Regensuburg University, Director al Laboratorului Urban – University College of London;
  • Ionuț Pițurescu – Regizor și Producător, câștigător al selcției și premiului Quinzaines des Realisateurs 2010 și al selecției Cinefondation Atelier 2015 in cadrul Festivalului de Film de la Cannes, Doctor în Sociologie si Antropologie Vizuală;
  • Augustin Pop – Magician Audio-Vizual și Multimedia, cu expertiză în Sound Design, Animație, SFX și VFX; compozitor, instrumentist și editor muzical pentru teatru și film; regizor pentru serii TV, videoclipuri și scurtmetraje; fondator al Popixar Studio – companie de producție cinematografică, animație și design de sunet.

Participanții vor fi inspirați de master-class-urile unor experți invitați, care vor contribui la transformarea imposibilului in posibil: realizarea unor filme de calitate într-un timp foarte scurt. “Tipar sau nu/Pattern or not”, unul dintre filmele produse anterior în cadrul Academiei CINEIMPACT, creat de echipa internațională formată din Dorottya Balczó (regizor/director de imagine) și Andra Nedelcu (regizor/artist vizual), a fost selectat si promovat în una dintre secțiunile dedicate filmelor de scurtmetraj (SFC) a Festivalului de Film de la Cannes 2016. În timp ce “Mama și fiul/Mother and Son”, film creat de către David Power (regizor/director de imagine) si dezvoltat ca lung metraj, a fost selectat la cea de a 19-a ediție a prestigiosului Lisbon Docs Forum 2018, organizat de către European Documentary Network. 

(Aplicanții din Sibiu și din România pot câștiga una din cele 6 Burse Cineimpact Summer FilmDive create pentru a sprijini, în forme cât mai nediscriminatorii, dezvoltarea educației, producției și inovării cinematografice, la nivel local și național.) Trimiterea solicitării de înscriere și primire a unei burse se poate face până cel mai târziu pe 07 August 2019. Aplicațiile trimise mai devreme beneficiază de discounturi în cazul în care vor fi selectate (detalii pe site).

(Academia de Film & Sunet CINEIMPACT este o experiență de provocare și dezvoltare a limitelor creative, care poate transforma în doar 2 săptămâni viziunea cinematografică a participanților.) (Locurile sunt limitate.)

Informatii suplimentare: contact@cineimpact.org

Detalii și înscriere: http://www.cineimpact.org

Persoana de contact:

Alina Matache

alina.matache@cineimpact.org

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).