Follow-up: Cătălin Ion (Lăcașuri Ortodoxe) – „Pagina web versus misiunea, propovăduirea și mărturisirea parohiei contemporane, în contextul civilizației seculare și secularizante de astăzi” (2015.03.09, Parohia „Sf. Cuv. Antonie cel Mare”, Titan) – seară duhovnicească

Luni – 09.03.2015, în parohia „Sf. Cuv. Antonie cel Mare” din cartierul bucurestean Titan, str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, București, a avut loc seara duhovnicească cu domnul Cătălin Ion – Preşedintele Agenției „Lăcașuri Ortodoxe” din București: „Pagina web versus misiunea, propovăduirea și mărturisirea parohiei contemporane, în contextul civilizației seculare și secularizante de astăzi”.

000 - (6)

Mai jos, foto + video de la eveniment.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”100050990853086188413″ ualb=”6124534499007568785″ imgl=”fancybox” style=”bookshelf” row=”2″ size=”640″ num=”300″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″]
Album Facebook: Follow-up: Cătălin Ion (Lăcașuri Ortodoxe) – „Pagina web” (2015.03.09, „Antonie cel Mare”).

Album Picasa: Follow-up: Cătălin Ion (Lăcașuri Ortodoxe) – „Pagina web” (2015.03.09, „Antonie cel Mare”) – Olivian Breda – Picasa Web Albums.

Intr-un interviu acordat imediat dupa incheierea conferintei, invitatul Ing. Catalin Ion, marturisea:

„A fost extraordinar. Mi-a fost prezentata intreaga parohie. Totul! Am avut ocazia sa fiu mai aproape de acesti oameni, de parintii slujitori si de Dl. Stelian Gombos, cu care nu avusesem ocazia sa dialoghez pana in prezent. Sunt impresionat si uimit de jertfa si de daruirea acestor oameni. Cei prezenti au fost de o calitate extraordinara. L-am simtit pe Hristos intre noi. Este ca si cand ai zice: Aici, Hristos a fost acasa!.

Am avut parte de o mare surpriza. Imi pregatisem o expunere scrisa si banuiam ca va fi vorba despre un discurs pe tema indicata. L-am pregatit temeinic, din respect pentru cei care banuiam ca vor fi de fata. Numai ca, cei de fata m-au surprins. Inca de la inceputul discutiei, inainte sa apuc chiar sa deschid prima pagina a discursului meu, a luat nastere un dialog spontan, prelungit pana la incheierea serii, pe care recunosc ca mi-l doream foarte mult, dar despre care nu mai credeam ca poate exista pe undeva. Persoanele prezente au fost foarte interesate de tema, iar intrebarile au curs pur si simplu de la sine. Se spune ca, atunci cand un preot, un om cu credinta vorbeste, nu in nume propriu, ci in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, atunci chiar Sfantul Duh poate vorbi prin el. Asta s-a intamplat in cazul acestor oameni, in aceasta seara. Au iesit din tiparele obisnuite si au adus toata discutia intr-un plan real. Nu a fost o conferinta de dragul conferintei. Dovada ca Hristos a fost intre noi, este faptul ca intrebarile acestor oameni au fost extrem de importante si de inspirate. Ele au condus toata discutia. Au reusit sa ma faca, intr-un mod placut – asa cum ziceam in cadrul conferintei – sa ma simt ca un elev la scoala, intervievat de profesorii lui, si ma bucur – pentru ca acesta este un curs firesc al unei conferinte. Dovada ca Hristos a fost intre noi, a fost si faptul ca organizatorii, preotii slujitori, Dl. Stelian Gombos, ne-au bucurat cu interventii de cel mai inalt nivel. A fost o seara duhovniceasca, in adevaratul sens al cuvantului. In plus, am avut surpriza sa-mi reintalnesc, tot aici, doi prieteni, sot si sotie, la care tin foarte mult si care locuiesc, mai nou, in aceasta zona si, de asemenea, am avut surpriza participarii Dnei. Preotese Mihaela Ciocanel, sotia Pr. eclesiarh al Catedralei din Giurgiu, Marian Ciocanel, consilier in cadrul Episcopiei Giurgiului.

Le multumesc celor prezenti, organizatorilor, parintilor slujitori, prietenilor, pentru aceasta seara deosebita, pe care am petrecut-o exact ca intre prieteni. L-am simtit, cu totii, sper din tot sufletul, pe Hristos intre noi. Discutiile s-au prelungit pana tarziu in noapte – chiar si dupa incheierea „conferintei”, biserica a continuat sa ramana la fel de plina”.

Sursa: O conferinta intre prieteni. Vezi inregistrare: Ing. Catalin Ion (KSLCatalin), in Biserica Sfantul Antonie – Titan.

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).