„Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase”, 2014.07.05 (Regia: Carmen Lidia Vidu, Cu: Mirela Pană și George Călin la pian)

Reintalneste-o pe Maria Tanase vara aceasta la Godot! „Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase”, video poem nascut din ambitia de a aduce pe o scena de teatru primul spectacol adevarat despre Maria Tanase, revine cu o noua reprezentatie joi la ora 19:30. O confesiune-concert ce pune alaturi lucrurile cele mai putin stiute despre marea artista si cele mai cunoscute cantece ale Mariei Tanase, interpretate magistral de actrita Mirela Pana. Carmen Lidia Vidu, unul dintre cei mai spectaculosi si nonconformisti regizori, iti spune altfel povestea Mariei Tanase, intr-un spectacol la finalul caruia vei indragi mai mult omul decat artistul. Joia aceasta, la Godot Cafe Teatru.

000-mic

Fotografii realizate de mine în data de 2014.07.05:
[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”100050990853086188413″ ualb=”6036763252219014145″ imgl=”fancybox” style=”windows” shape=”rectangle” size=”640″ num=”100″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″]
(Album Facebook – „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase” (Regia: Carmen Lidia Vidu, Cu: Mirela Pană și George Călin la pian))

„Un spectacol sincer, ca o stare, încărcat de emoție, care iți dezvaluie o altă față a Mariei Tănase, departe de personajul mediatizat.

Carmen Lidia Vidu, regizoarea care transformă tot ce atinge în emoție, și actrița Mirela Pană, vedeta teatrului din Constanța care spune că <îi datora acest spectacol Mariei Tănase pentru că de zece ani se învârte printre cantecele ei> te invită să o redescoperi pe Maria Tănase într-o confesiune-concert.
Este un video poem teatral ce aduce pentru prima dată pe o scenă de teatru documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile Mariei Tănase, alături de 6 dintre cântecele nemuritoare ale artistei, interpretate live.” – Alina Neagu

“Am citit trei cărți despre Maria Tănase și mi s-a conturat un personaj foarte diferit de cel mediatizat, cu măiestrie și cu pasăre și asa mai departe: un personaj sărac, generos, dramatic, foarte singur, deloc iubit sau foarte iubit, care trecea de la o extremă la alta, un personaj foarte singur și în același timp extraordinar de puternic. E un spectacol foarte sincer și spectaculos, așa cum am simțit-o pe Maria Tănase. Senzația e de ceva ce nu se termină, e ca un cântec de leagăn, e ca o apropiere de un sfârșit, dar sfarșitul nu e acum” – Carmen Lidia Vidu

Trailer:

Durată: 1h; Preț bilet: 25 lei.

Recenzii:

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).