Translate the article to English (Google Translate)

Notă: Articolul de mai jos este mai vechi de 2 ani de zile!

Buy-back imobiliar – Popesti Leordeni

Ce inseamna buy-back imobiliar? Achizitia unei proprietati noi achitand o mare parte din contravaloarea acesteia cu apartamentul vechi pe care il aveti in proprietate.

Diferenta de pret pana la achitarea integrala poate fi platita cash sau prin orice tip de credit imobiliar/ipotecar/Prima Casa. In situatia in care pretul imobilului nou este mai mic decat pretul imobilului vechi, primiti diferenta in numerar.

Etapele ce trebuiesc urmate?

Dupa ce ati luat decizia de a achizitiona un imobil prin sistem buy-back imobiliar Premier, se parcurg urmatorii pasi:

  • Evaluarea apartamentului aflat in proprietatea dumneavoastra (poate fi si ipotecat la banca, nu este nici o problema!) de catre un expert evaluator Premier. Aceasta evaluare poate fi facuta, in situatia in care contestati evaluarea consilierului Premier, si de catre un evaluator independent, cu conditia ca acesta sa fie atestat ANEVAR. Ca principiu general, evaluarea proprietatii pe care o detineti se face prin metoda comparatiei preturilor din piata. Cu alte cuvinte, aceasta evaluare nu va prejudiciaza sub nici o forma, ea scotand in evidenta doar faptul ca acest imobil va fi introdus in piata imobiliara intr-o competitie corecta si la un pret just (±10%).
  • Alegerea unui apartament pe care doriti sa il achizitionati din portofoliul de ansambluri rezidentiale promovate/dezvoltate de Grupul Premier.
  • Acceptarea de catre dezvoltator a conditiilor buy-back si incheierea unui contract de rezervare sau antecontract, pentru o perioada de 3 pana la 6 luni. Pretul convenit in antecontract este „inghetat” pe toata aceasta perioada, dumneavoastra putandu-va personaliza noul apartament cu toate accesoriile necesare: recompartimentari interioare (in functie de dorintele si necesitatile viitoare), placari ceramice (gresii, faiante), parchet, usi interioare, zugraveli lavabile, etc.buy-back-imobiliar-premier-01
  • Apartamentul vechi va fi scos la vanzare pe piata imobiliara libera si isi va gasi un cumparator intr-o perioada de 1 – 3 luni. Pretul acestuia va reprezenta plata pretului apartamentului nou din ansamblul rezidential.
  • Incheierea Contractelor. Contractul de vanzare cumparare prin care dumneavoastra deveniti proprietarul locuintei noi si contactul de vanzare-cumparare prin care vindeti vechea proprietate se incheie simultan, fara nici un fel de riscuri. Daca achitati diferenta de pret prin credit imobiliar/ipotecar/Prima Casa, este recomandat ca diferenta de bani necesara sa fie procurata prin broker-ii Premier, pentru a nu exista decalaje de timp ce pot impieta in buna desfasurare a acestor demersuri.

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.