„[…] ceea ce contează în viață nu-i niciodată inteligența, ci bunătatea […]. E lucrul cel mai bun pe care îl poate avea cineva în viață.” (Mircea Cărtărescu)

Un citat care îmi place mult:

„[…] ceea ce contează în viață nu-i niciodată inteligența, ci bunătatea […]. E lucrul cel mai bun pe care îl poate avea cineva în viață.” (Mircea Cărtărescu)

Găsiți video-ul aici. Întâlnirea la care a spus asta a fost aici.

De fapt, îmi place atât de mult, încât e noul meu citat favorit din toate timpurile. :)

DSC_6527

Update 2015.05.30: … pe de altă parte, într-un text scris pe Facebook:

Mi s-a întâmplat de mai multe ori în ultimul timp să-mi fie preluate pe bloguri și chiar în presă cele spuse la lansări de carte, la mese rotunde și chiar lecturi publice din texte inedite, fără acordul meu și fara o minimă grijă la transcriere și editare. Aș vrea să fie limpede că spusele mele în astfel de împrejurări nu sunt destinate decât celor care le ascultă și doar pentru acea unică dată. Limbajul oral diferă mult de cel scris și, transcris cuvânt cu cuvânt, poate părea dezlânat, anacolutic, ilogic, agramat. Niciodată nu voi accepta astfel de preluări care-mi încalcă dreptul asupra propriilor mele rostiri și ratează tranziția dintre oralitate și textul scris. Aș vrea să vă rog ca, de câte ori întâlniți astfel de transcrieri, chiar dacă făcute uneori cu bună intenție, să le ignorați: ele nu mă reprezintă și nu-mi aparțin.

(sursa și detalii »)

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).