Cel mai frumos film pe care l-am văzut în ultima perioadă (2-3 luni): The Book of Life (2014)

The Book of Life (2014) – Filmul e împărțit de cei de la IMDb în 3 categorii: Animation | Adventure | Comedy. Aș pune și un pic de dragoste, pe acolo pe undeva.

Chestiunea e așa: animația e bine realizată, scenariul închegat și cu sens.

Sunt două lucruri care mă atrag la film: umorul și sensul urmăririi lui (morala).
THE-BOOK-OF-LIFE-TEASER-QUAD

La ambele, trebuie să sapi un pic mai adânc ca să găsești frumusețea filmului.

Da, filmul e, până la un punct, amuzant, și, da, filmul are oarece morală/învățăminte/lecții/povești. Dar cred că este mai productiv, la filmul de față, să zici “mmm, nu e chiar așa mare lucru”, să îl iei, așadar, pe “nu” în brațe, și să îi ceri mai multe.

Și o să îți dea. :)

Nu e un film extraordinar, dar e mult mai mult decât aparentul umor un pic eșuat, și aparentele povești și morale tipice și clișeistice. E un pic mai mult de atât, și de asta filmul îmi place.

Doamna din film asta și caută, să fie ceva dincolo de primul plan. Vrea ceva mai mult decât primele aparențe.

Altfel, merită văzut fie și pentru planul de suprafață – animație frumoasă, muzică foarte reușită, scenariu bine pus la punct, și mici morale și învățăminte.

Căutați însă mai adânc de atât, și probabil veți găsi.

PS: The Book of Life (2014) – IMDb.

Guillermo del Toro, la filmul de față producător, nu regizor, face filme care mi s-au părut bune (Pan’s Labyrinth, 2006), slabe (Hellboy II: The Golden Army, 2008) și atât de slabe din descriere că nici nu m-au interesat (Pacific Rim, 2013).
Filmul de față mi s-a părut bun. Comercial, dar nu excesiv. M-am simțit bine uitându-mă la el.
Toro = Taur. :)

I am a Digital Marketing freelancer. My expertise is in SEO (Search Engine Optimization) / UX (user experience) / WordPress. Co-founder of lumeaseoppc.ro (series of events on SEO & PPC) and cetd.ro (Book on branding for MDs). On a personal level, I like self-development - events, sports, healthy living, volunteering, reading, watching movies, listening to music.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.